Újabb elképesztő gólyatábori esetekre derült fény! Egykori gólyák meséltek arról, milyen gusztustalan és megalázó feladatokat kellett végrehajtaniuk a különféle beavatási szertartáson – írja a Blikk.

Durva, megalázó feladatokat végeztettek a leendő elsőévesekkel a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának gólyatáborában, még 2014-ben – robbantott a napokban a VS.hu. A Blikk most újabb megdöbbentő sztorikat ásott elő.

Az egyik budapesti főiskolán például az intim szőrzetüktől kellett megszabadulniuk a gólyáknak, és azt alkoholba keverve meginniuk.

A diákok többsége bevállalta a feladatot, mert amikor ehhez a versenyszámhoz értek, szinte már mindenki ittas volt

– mesélte egy akkori résztvevő. A fiú azt mondta, gyakorlatilag egyik gólya se mert ellentmondani a nagyobbaknak, hisz nem szerettek volna bénának tűnni.

Egy Corvinuson srác is mesélt a Blikknek:

Egy sötét szobába kellett bemennünk, ahol csak egy kis ablakon szűrődött be a fény, és levenni a ruháinkat – mesélte Bence, aki szintén a Corvinus hallgatója volt. – A szabály szerint az, aki bevállalós volt, és teljesen meztelenre vetkőzött, szerzett a csapatának egy pontot – folytatta a fiú, aki szerint erre a feladatra csak egy-két ember mondott nemet a gólyák közül.

Egy bölcsészkart végzett lány arról számolt be, hogy

gyümölcsöket kellett a testünkön elhelyezni, és azon orális szexet imitálni: például az egyik fiú ágyékához tartott banánnal kellett eljátszania az aktust egy „vállalkozó kedvű” lány gólyának. Igazából sok választási lehetőség nem volt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Leendő értelmiség...
Ellentmondani nem mernek azoknak, akiknek szórakozás mások megalázása.
Az emberi méltóság sárba tiprása, mert erőszakot tesz a legintimebb, legbensőségesebb dolgokban.
Akár sorkatonaság is visszajöhetne... :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Veleda: Anno (hetvenes évek vége, nyolcvanas évek) én úgy hallottam a seregben, hogyha a kiskatonának volt mersze bepanaszolni az elkövetőket akkor parancsnoki büntetés járt érte legalábbis ott, ahol én dolgoztam.

Amit viszont nem tettek meg velem fiatal polgári alkalmazottként a pártállami diktatúra hadseregében, gyermekem lehetne korabeli fiatalok pótolták 2008-ban az un. demokráciában 51 éves koromban egy német multinál a magasabb vezetőség közreműködésével. Akkor már több mint 8 éve dolgoztam ott. A munkám ellen kifogás nem merült fel ezért érezték szükségét koncepcionálni egyet. Egy tőlem független dicstelen eseményről való figyelemelterelés és a törvényesen végzett jogvédői tevékenységem miatti megfélemlítés volt a céljuk. 2013-ban újra "éreztem a törődést" melynek következményeképpen jelentős anyagi hátrányt is szenvedtem. Ma is ott dolgozom, lényegében ugyanazon vezetők irányítása alatt de most a munkaerőhiány miatt cukiságkampány van, az én jogvédői mandátumom pedig már régen lejárt. Majd hatvanévesen már "csak" négy évet és nyolc hónapot kell kibírnom Orbán törvénye szerint...

Csak azért írtam erről, hogy érzékeltessem: bárhol, bármikor, bárkivel bármely társadalmi rendszerben előfordulhat ilyesmi. Az emberi természet gyakorta a sötét oldalát mutatja, ha úgy érzi, hogy megteheti. A nagyon fiatal és az idősb emberek különösen veszélyben vannak, ha nincsen olyan potentát a hierarchiában aki alkalmas arra, hogy felismerje az ilyen események romboló hatását és véget vegyen a túlkapásoknak.
oncogito
@emerencia: - talán mert iskolában, egyetemen eltűrik az ilyen megaláztatásokat és ez beleivódik később a társdalom vérkeringésébe.
Veleda
@emerencia: Még azt nem értem, hogy az ilyen gólyatáborokban miért nincs a főiskola, avagy az egyetem részéről megfelelő tanári avagy nevelői felügyelet? Az igaz, hogy a hallgatók már nagykorúak, de azt hiszem, hogy egyesek a hírtelen jött szabadságot rosszul értelmezik. Visszaélnek a szabadsággal. Vannak olyan habitusu leányok akik belemennek az "ilyen játékokba". Nehogy félreérts, nem a lányokat hibáztatom, de nem kellene elviselni a megaláztatást és a megszégyenítést. Ha én ott lennék, vagy azonnal hazautazom, vagy tökön rúgom az inzultálót, de semmiképpen sem viselném el ezeket a morbid éjszakai játékokat.
Szóval még le kell húznod 4 évet. Hát kitartás drága, hosszúnak tűnik a 4 év, de majd csak lejár egyszer.:))
emerencia
@Veleda: Nekem néha az az érzésem, hogy a mai fiatalok jelentős többsége csak Patyomkin tiltakozó. Úgy tesznek mintha lázadnának rossz sorsuk ellen de ez a tiltakozás pl. a munka világában kimerül az állandó menekülésben. A gólyatáboros fiatalok pedig még igencsak igényelnék az idősebb generáció segítségét akikhez biztosan fordulhatnak, ha méltánytalanság éri őket. Gondolhatnának erre a pedagógusok amikor több társadalmi támogatást igényelnek.
emerencia
@Veleda: Köszönöm a jókívánságot, igyekszem.
Desischado
Az biztos, hogy az állatok nem viselkednek így. Milyen eltorzult személyiségük lehet ezeknek a leendő "értelmiségieknek"? Undorító!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.