Stark Tamás történész a Népszabadságból tudta meg, hogy az általa vezetett alapítvány állami díjra javasolta Bayer Zsoltot. A kuratóriumi elnök nem ért egyet az újságíró kitüntetésével – írja a NOL.hu.

Stark szerint a díjra a javaslat nem az alapítvány nevében, hanem magánkezdeményezésre történt. Elmondta, Bayer Zsolt szerinte semmiképpen sem méltó állami díjra.

Egyrészt az olykor rasszista jellegű írásai miatt nem. Másrészt azért nem, mert – amennyire a munkásságát ismerem – a cikkeivel egy olyan orosz rendszert támogat, amely nem néz szembe a sztalinizmus bűneivel, igyekszik bagatellizálni és relativizálni azokat. Pont a Gulág áldozatainak emléke nem engedi meg, hogy egy ilyen újságírót kitüntessenek.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Csak kiderül, hogy (K)áder összetévesztette a horogkeresztet s lovagkereszttel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 08.03 Tudod a tévedésed ott van, hogy az élsport éremért küzd! A Nobel-díjakat sem egy nemzet adja át a fiainak - de ott már előfordul, hogy a "nemzetiség" beleszól - hanem egy bizottság a kimagasló teljesítményűnek.
A sportban, ha bizonyítottá válik a droghasználat, visszaveszik az érmet, és eltiltják egy időre a sportolót.
Ha - a normális országokban - csalással, netán közpénzzel való visszaéléssel jut valaki magasabb poszthoz, azt elítéli a bíróság és a közhangulat, és azonnal le kell mondania!

Mondom, a normális országokban... mert nálunk, csak így lehet karriert csinálni manapság, és még törvényt is csináltak rá!
Az már a legalja, hogy csókosoknak osztják az állami díjakat!
Ez ma Magyarország!
A minimum, hogy közfelháborodás övezze, mert aki ezt elnézi, az ostoba!

A díjat visszaadók tiltakozása érthető és elvárható a magyar értelmiségtől.
A bayerzsóti nem díjat érdemel. Az ő írásai az ellenkező kategóriába esnek.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...mondod, hogy a normális országban viszont máshol már nem országban gondolkodol hanem unióban...most akkor mikor hogy akarod úgy érted ?
...és ha már ennyire összekutyultad most Zsótit ki juttatta éremhez ... ország, nemzet, unió, szervezet, liga, párt vagy Orbán ???
..már csak azért mert azt illene taknyolni ha igaz...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Elfelejtetted, hogy te kutyultad bele a sportot, meg a Nobel-díjat?
Ezt a lovagrendet - ami érdemrend és nem érem - a magyar állam képviseletében a köztársasági elnök adja át. Szerinted az mi, unió, szervezet, liga, netán párt, v. Orbán?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: .." a magyar állam képviseletében a köztársasági elnök adja át."
...hogy mondjam hogy megértsd...nem azt kérdeztem ki adja át hanem ki a tulajdonos és azonbelűl ki vagy kik azok akik Zsótinak több ajánlás és elismerés, értékelés láttán beleegyeztek, hogy kaphat díjat.
tehát az a névsor érdekelne aki a plecsni tulajdonjogát Zsótira ruházták. ..kik azok, mikor alakultak, milyen párt tagjai, milyen gyakran cserélődnek és milyen alapon nevezik ki őket.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Egy szó: fityisz!
De le vagy maradva!

(Az nem érdekel, hogy kik ítélik oda a közbeszerzéseket, vajon mennyi habonyka lehet még? Persze, mindegy, úgy rohadt az egész, ahogy van!)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...nem vagyok én meggyőződve azon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.