Stark Tamás történész a Népszabadságból tudta meg, hogy az általa vezetett alapítvány állami díjra javasolta Bayer Zsoltot. A kuratóriumi elnök nem ért egyet az újságíró kitüntetésével – írja a NOL.hu.

Stark szerint a díjra a javaslat nem az alapítvány nevében, hanem magánkezdeményezésre történt. Elmondta, Bayer Zsolt szerinte semmiképpen sem méltó állami díjra.

Egyrészt az olykor rasszista jellegű írásai miatt nem. Másrészt azért nem, mert – amennyire a munkásságát ismerem – a cikkeivel egy olyan orosz rendszert támogat, amely nem néz szembe a sztalinizmus bűneivel, igyekszik bagatellizálni és relativizálni azokat. Pont a Gulág áldozatainak emléke nem engedi meg, hogy egy ilyen újságírót kitüntessenek.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Csak kiderül, hogy (K)áder összetévesztette a horogkeresztet s lovagkereszttel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Csak kiderül, hogy (K)áder összetévesztette a horogkeresztet s lovagkereszttel...
magyarbakancs
Egyáltalán nem kell kitüntetést adni semmilyen újság írónak.
Főleg nem politikailag elkötelezettnek.
dr. prédikátor
Hát hogy is mondjam! Ha valóban Stark a kuratórium elnöke akkor ott valami baj van.Hogy lehet a háta mögött és a tudta nélkül valakit felterjeszteni kitüntetésre??Hogy lehet hogy nem tudott róla???
pbalage
asszem én elhatárolódok ettől az országtól, mert az, ami itt folyik, még a legszélesebb elképzelőtehetségemet is felülmúlja.
Ezúton ki is kiáltom a Pbalage Magánköztársaságot.
Jogok:
- következmények nélkül bele lehet pofázni a lefolyóba!
Kötelességek:
- ki kell festeni az országházat!
eszegfu
Bármilyen alapitványnál a kuratórium (1 elnök és több tag van, ahogy az okiratban az alapitó meghatározza) dönt mindenről, erről jzk. készül. Mindenképpen érdekes, hogy az elnök nem tud róla... és a tagok? Na jó az elnökhelyettes javasolta -- ha igaz -- aki az alapitó lánya.
vonotok
Kell egy jó rágós csont ??? Itt van ez a Bayer ügy. Hát rágódjatok rajra.
Addig amit lehet lesikálunk a szar a mundéról.
Hát ez van.
Cicamama55
Nos! Mi ez ha nem bizonyíték arra, hogy érdemtelenül tüntették ki? Most kellene határozottan lépni Áder Jánosnak, s le kellene csapni a felkínált labdát azzal, hogy visszakéri tőle a kitüntetését...
human
Tudta nélkül felterjesztette. Csak remélni merem, hogy 2018-ban a tudtom nélkül nem leszek fidesz szavazó.
papa.49
@human: Sajna tartok tőle ,,ez hiú remény marad csupán,,!!!
picike1
két sánta halad egy irányba csak mind a ketten jobbra biccentenek a fejük összeér és mennek a paphoz esküdni . de sajnos nem adta össze őket mivel egy irányba biccentenek . erre az egyik a nő mondja tudtam, tudtam .a férfi rávágja ha tudtad, mért nem mondtad !!
Csizmás Kond
Akkor kacagnék nagyot ha Zsóti is visszaadná a kitüntetést...vajon akik hisztiből visszaadták milyen képet vágnának...???...:)
human
@Csizmás Kond: Hát még ha Kövér levágná a bajszát. De ennek sem nagy a valószínűsége.
Villon
@human: Reménykedj, én is azt teszem.
Villon
@Csizmás Kond: Ahhoz gerinc is köll! De ha akarta volna, már megtehette volna. Vagy tán mérlegel? Hezitál? Várja a fölsöbb utasítást? Vagy már dolgozik azon, hogyan mocskolja a kilépetteket. A nép, az isten adta nép, meg majd tapsol neki. - De meddig? Örökké?
Csizmás Kond
@Villon: a nép...na nem mindegyik de sokan szeretnek tapsolni...na meg vonulni...és cirkuszt követelni...ők erre születtek.
human
@Csizmás Kond: Kreálhattak volna egy "Orbán kereszt" nevű kitüntetést - amibe belefér az uszítás, gyűlöletkeltés - és azt osztogathatták volna Bayernek, Csizmadiának, Bencsiknek, Stefkának és hasonlóaknak.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Hogy fog mutatni a Bayer neve mellett, hogy miatta a tudóstársadalom jelentős része inkább nem kéri ezt a díjat? Tökmindegy, hogy szerepelnek-e azok akik visszaadták a díjazottak között, mert idővel, oda lesz írva az is, hogy visszaadta!
Ez a díj fekete folt lesz a bayer múltjában, mindegy most már mit csinál, hiszen pont azok nem ismerik el, akik közé tartozni vágyik! Ez a kormány történetében is fekete folt, ami előbb-utóbb beteríti, hiszen soha többé nem tud hitelesen díjat átadni.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"Ez a kormány történetében is fekete folt, ami előbb-utóbb beteríti, hiszen soha többé nem tud hitelesen díjat átadni."

S a történelemkönyvekben a kormány rasszizmusa fejezete alatt is meg lesz említve bayer, a tőle való idézetek és a kitüntetés is.
Csizmás Kond
@human: ...gondolom neked is úgy adták elő, hogy Orbán jelölte Zsótit...van ilyen de ha az embernek van némi sűrűség a koponyájában akkor mielőtt elhisz valamit átgondolja.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ..ez egy úgynevezett munkássági vagy teljesítményi elismerés...
...sokan úgy érnek el sikereket, hogy drogoznak...
...sokan úgy jutnak magas posztokra hogy csalnak...
sokan pofára kapnak Nobel-díjat...
...ezekben a kitüntetésekben is sorakozhatnának a többiek, hogy márpedig egy csalóval, drogossal, hazuggal, mutyizóval nem akar ugyanazon a listán szerepelni.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem érdekel Zsóti..már leírtam a róla szóló véleményemet...itt azt vitatom, hogy aki csak úgy adja veszi az ő érdemrendjét az nem biztos hogy rádolgozott.
Az aki úgy érzi, hogy rádolgozott, az megbecsüli és nem azt nézi még hányan és kik kaptak, mert az aki a környezetét nézi érdemnek az ismét nem a munkásságát hangsúlyozza hanem a felfelé törtetést.
...ez a visszaadásroham épp azt mutatja, hogy sokan kiválasztottnak érzik magukat...és ez már nagyon bűzlik.
Ludmilla
amikor egy tanár oklevelet ad a tanév végén a diákjának,mérlegel,átgondolja...Nagyban ez nem így van?
Villon
@Csizmás Kond: Melyik Egyetemi professzorra gondolsz? Legalább egy ilyen drogos, csaló egyetemi tanárt képes vagy megjelölni?
Villon
Az, hogy valami bűzlik neked a díjazottak társaságában, nem csodálom. Most engedtek közéjük egy bűzbombát. - Bayert.
Csizmás Kond
@Villon: ...s drogozást a sportolásban elért érmekre gondoltam...ha szó szerint nem is írtam...
Grumpycat
Valami nagyon bűzlik Bayer kitüntetése körül, a történészt kijátszották

Ne keressék.Maga Bayer bűzlik.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 08.03 Tudod a tévedésed ott van, hogy az élsport éremért küzd! A Nobel-díjakat sem egy nemzet adja át a fiainak - de ott már előfordul, hogy a "nemzetiség" beleszól - hanem egy bizottság a kimagasló teljesítményűnek.
A sportban, ha bizonyítottá válik a droghasználat, visszaveszik az érmet, és eltiltják egy időre a sportolót.
Ha - a normális országokban - csalással, netán közpénzzel való visszaéléssel jut valaki magasabb poszthoz, azt elítéli a bíróság és a közhangulat, és azonnal le kell mondania!

Mondom, a normális országokban... mert nálunk, csak így lehet karriert csinálni manapság, és még törvényt is csináltak rá!
Az már a legalja, hogy csókosoknak osztják az állami díjakat!
Ez ma Magyarország!
A minimum, hogy közfelháborodás övezze, mert aki ezt elnézi, az ostoba!

A díjat visszaadók tiltakozása érthető és elvárható a magyar értelmiségtől.
A bayerzsóti nem díjat érdemel. Az ő írásai az ellenkező kategóriába esnek.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...mondod, hogy a normális országban viszont máshol már nem országban gondolkodol hanem unióban...most akkor mikor hogy akarod úgy érted ?
...és ha már ennyire összekutyultad most Zsótit ki juttatta éremhez ... ország, nemzet, unió, szervezet, liga, párt vagy Orbán ???
..már csak azért mert azt illene taknyolni ha igaz...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Elfelejtetted, hogy te kutyultad bele a sportot, meg a Nobel-díjat?
Ezt a lovagrendet - ami érdemrend és nem érem - a magyar állam képviseletében a köztársasági elnök adja át. Szerinted az mi, unió, szervezet, liga, netán párt, v. Orbán?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: .." a magyar állam képviseletében a köztársasági elnök adja át."
...hogy mondjam hogy megértsd...nem azt kérdeztem ki adja át hanem ki a tulajdonos és azonbelűl ki vagy kik azok akik Zsótinak több ajánlás és elismerés, értékelés láttán beleegyeztek, hogy kaphat díjat.
tehát az a névsor érdekelne aki a plecsni tulajdonjogát Zsótira ruházták. ..kik azok, mikor alakultak, milyen párt tagjai, milyen gyakran cserélődnek és milyen alapon nevezik ki őket.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Egy szó: fityisz!
De le vagy maradva!

(Az nem érdekel, hogy kik ítélik oda a közbeszerzéseket, vajon mennyi habonyka lehet még? Persze, mindegy, úgy rohadt az egész, ahogy van!)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...nem vagyok én meggyőződve azon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.