A politológus a Facebookon fejezte ki elégedetlenségét többek között amiatt, hogy nem szólal meg a necces ügyek kapcsán, úgy néz ki, hogy Bayer kitüntetése volt az utolsó csepp a pohárban. 

Amikor Áder János köztársasági elnök lett, komolyan bíztam abban, hogy egy olyan ember kerül végre (Sólyom László után: ismét) az államfői székbe, aki nem fél politikus lenni. Nem azért vállalja a feladatot, hogy szuverenitás nélküli bábu vagy csendestárs legyen, és nem is azért, hogy öt éven keresztül némasági fogadalmat téve mindenki elől titkolja gondolatait, véleményét. A köztársasági elnöktől – a közkeletű tévedés ellenére – nem várja el az alkotmány, hogy afféle kedves, szenilis, gondolattalan emberként ne szólaljon meg semmilyen konfliktusos ügyben. Az államfő nem semleges ember, hanem – jobb esetben – véleménnyel, értékrenddel, bátorsággal, önállósággal rendelkező politikus. Sajnos most már sokadszorra azt tapasztalom, hogy Áder János másként gondolja. Elmenekül a konfliktusos kérdések elől, jogászkodik, nem foglal állást olyan elvi kérdésekben, amelyekben a véleménye sokak számára irányadó lenne. Nagy kár. Nem azért, mert tőle szeretném hallani a saját véleményemet. Nekem az is imponáló lenne, ha ebben az ügyben erős, átgondolt, államfőhöz méltó érvekkel elítélné vagy megvédené a korábbi döntést. Azért kár, mert ezzel újra csak megerősíti azt a rossz példát, amely az államfői szerepet a politikusi elfekvővel azonosítja. Márpedig aki a saját szerepét így fogja fel, az az intézmény mellett saját magát is leértékeli.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Csizmás Kond: Bocsika de azért nem ártana ha elolvasnád a köztársasági elnöki hatáskörét. Minden felterjesztésre vétó joga van!!! Vissza küldheti vagy az alkotmánybíróságra küldheti. Mivel ma álláspont szerint nálunk csak a fidesz javaslatára lehet népszavazást tartani így esély sincs rá. Lásd a földügyit is elkaszálta a választó bizottság. Már interneten is meg tették a szavazást Ádernek tegnap el is vitték neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Csizmás Kond: Ő is csak javaslatot tett, de mivel voltam alapítvány ügyvezetője az elnökhelyettes is írhatott egymaga vagy akár én is. Ez midig az alapokiratban foglaltak a mérvadók.
Desischado
áder már sokadjára bizonyítja, hogy ő csak orbán csicskása. Erkölcse, tisztessége nulla. A többiről meg ne is beszéljünk.
koszpeko
@Eriksson: Akkor biztos emlékszel a Duna-parti sétára.
Amikor Sólyom ment elől a csürhe azt ordítozta mögötte,hogy Gyurcsányt a Dunába Demszkyt meg utána.
Ebből ő természetesen nem hallott semmit.
Eriksson
@koszpeko: És? Szót fogadott? Elrendelte?
Egyébként nem ismerem a sztorit.
koszpeko
@Eriksson: A fityisz ültette a nyakunkba Sz.D.Sz.-es támogatással.
Tudod?
Csillag István.
Eriksson
@koszpeko: A Sólyomot? Az volt ám egy csoda pofa. Emlékszem, amikor Bajnait kellett beiktatnia mini.elnöknek, annak az ő magas színe elé kellett járulnia mint egy király elé az alattvalónak. Kicsit sokat képzelt magáról.
Csillag meg jött, látott, visszament. Vérciki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.