A politológus a Facebookon fejezte ki elégedetlenségét többek között amiatt, hogy nem szólal meg a necces ügyek kapcsán, úgy néz ki, hogy Bayer kitüntetése volt az utolsó csepp a pohárban. 

Amikor Áder János köztársasági elnök lett, komolyan bíztam abban, hogy egy olyan ember kerül végre (Sólyom László után: ismét) az államfői székbe, aki nem fél politikus lenni. Nem azért vállalja a feladatot, hogy szuverenitás nélküli bábu vagy csendestárs legyen, és nem is azért, hogy öt éven keresztül némasági fogadalmat téve mindenki elől titkolja gondolatait, véleményét. A köztársasági elnöktől – a közkeletű tévedés ellenére – nem várja el az alkotmány, hogy afféle kedves, szenilis, gondolattalan emberként ne szólaljon meg semmilyen konfliktusos ügyben. Az államfő nem semleges ember, hanem – jobb esetben – véleménnyel, értékrenddel, bátorsággal, önállósággal rendelkező politikus. Sajnos most már sokadszorra azt tapasztalom, hogy Áder János másként gondolja. Elmenekül a konfliktusos kérdések elől, jogászkodik, nem foglal állást olyan elvi kérdésekben, amelyekben a véleménye sokak számára irányadó lenne. Nagy kár. Nem azért, mert tőle szeretném hallani a saját véleményemet. Nekem az is imponáló lenne, ha ebben az ügyben erős, átgondolt, államfőhöz méltó érvekkel elítélné vagy megvédené a korábbi döntést. Azért kár, mert ezzel újra csak megerősíti azt a rossz példát, amely az államfői szerepet a politikusi elfekvővel azonosítja. Márpedig aki a saját szerepét így fogja fel, az az intézmény mellett saját magát is leértékeli.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Csizmás Kond: Bocsika de azért nem ártana ha elolvasnád a köztársasági elnöki hatáskörét. Minden felterjesztésre vétó joga van!!! Vissza küldheti vagy az alkotmánybíróságra küldheti. Mivel ma álláspont szerint nálunk csak a fidesz javaslatára lehet népszavazást tartani így esély sincs rá. Lásd a földügyit is elkaszálta a választó bizottság. Már interneten is meg tették a szavazást Ádernek tegnap el is vitték neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Egyre több az okos ember. Miért nem hibáztatja egy sem azokat akik előterjesztették és jóváhagyták Zsóti kinevezését ? Az államelnök ha bele szólt volna mások dolgába akkor most mindenki azért háborogna.
Szerintem az ilyen mást hibáztató akármilyen becsületesembereknél is egyfajta nyalás másfelé. Nevezze meg ki volt az igazi hibás és mocskolja azt ne belekössön fűbe-fába.
Csizmás Kond
Ja és az még kimaradt...miért nem kérnek népszavazást ez ügyben is ?
telegdilaci
Majd Hülye lenne megszólalni,hogy el vegyék előle a húsos fazekat! Egyszemélyi irányítás van az pedig a vezér,másnak pofa be majd ő meg mondja mindenkinek,ki mit mondhat,mit tehet!Oszt jónapot,.akinek nem tetszik el lehet menni!
szaboria1
@Csizmás Kond: Bocsika de azért nem ártana ha elolvasnád a köztársasági elnöki hatáskörét. Minden felterjesztésre vétó joga van!!! Vissza küldheti vagy az alkotmánybíróságra küldheti. Mivel ma álláspont szerint nálunk csak a fidesz javaslatára lehet népszavazást tartani így esély sincs rá. Lásd a földügyit is elkaszálta a választó bizottság. Már interneten is meg tették a szavazást Ádernek tegnap el is vitték neki.
Hellcat
@Csizmás Kond: (09:21) Ámen...köztársasági elnököt is népszavazással kéne választani.
sziha
@Csizmás Kond: az a te fajtadnak az agymenese. Mindenrol nepszavazas, amiben tuti, hogy nyernek. A tobbirol nem kerdezik meg a nepet.
F_Viktor
Törökkel ellentétben nem csalódtam (K)áderban, ő mindig is orbán mellett csak csendestárs volt! Semmi nem változott, mióta államfő(?) lett.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"Egyre több az okos ember. Miért nem hibáztatja egy sem azokat akik előterjesztették és jóváhagyták Zsóti kinevezését ?"

Megint hülyeségeket írsz!

"Stark Tamás történész a Népszabadságból tudta meg, hogy az általa vezetett alapítvány állami díjra javasolta Bayer Zsoltot. A kuratóriumi elnök nem ért egyet az újságíró kitüntetésével – írja a NOL.hu.

Stark szerint a díjra a javaslat nem az alapítvány nevében, hanem magánkezdeményezésre történt. "

Kell hozzá magyarázat, vagy ezek után vágod már?
coni
Egyre kevésbé bírom az álszent Törököt. Ha Áder olyan ember lenne aki szembe menne a hivatalos irányzattal soha nem lett volna belőle KE. Már az is nagy dolog, hogy nem diszgráfiás és maga írta a diplomamunkáját...
Mellesleg ha nem lett volna Sólyom KE., akkor ma nem beszélhetne Török "politikai elfekvőről"!
F_Viktor
@coni: Olvasd el még egyszer mi is lenne egy "igazi" - nem semleges - KE feladata, mit vár(na) el tőle (egy demokráciában fogant) alkotmány!
prime777
Na hagyjuk azt a Solymot is. :D
Sosem bírtam.
Értse már meg mindenki,hogy a fideszben az összes tag Orbántól függ.
Áder is.
És Áder sem lehetne ott ahol,ha Orbán ki nem "nevezi" oda.
És Orbán tudja,hogy János végrehajt mindent,különben nem lehetett volna elnök.
Persze néha kell egy-két látványos "dacolás".
De az csak parádé,arra van,hogy a hívek elmondhassák,hogy látjátok libsikéim ,nincsen itt semmilyen diktatúra.
Ha nem menne minden a forgatókönyv szerint ,és nem lenne mindenki Zorbán zsebében ,már régen bukott volna az egész fidesz.
Áder is csak egy báb.
Azt lenne jó tudni ,hogy Orbán kinek a bábja.
A cionista zsidóké,feltehetően.
egon1
Török úr !...Ádert nincs hova lejjebb értékelni,mert az eddigi értéke 1 volt.Na most,ha ezt 2-vel értékeljük le,akkor már a tevékenységének az értéke-mínusz 1 !!! Hát erre képes ez a marionett bábu !!!
Eriksson
Egyetlen olyan estre sem emlékszem, amikor nevezett Sólyom Köztársasági Elnök úr hagyta volna magát befolyásolni akár az ellenzék, akár a kormánypárt által.
Feltételezem, Áder Köztársasági Elnök úrnak sincs szüksége instrukciókra, holmi jött-ment önjelölt tanácsadóktól.
Csizmás Kond
@sziha: Fajtának azt a suta feketetarkát nevezik akit csak azért szaporítanak hogy tejeljen...ennek eredményeként jöttél te is a világra...műbikától.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...emlékszel amikor az egyik elnökünk nem fogott kezet valamelyik szaralakkal...valami hasonló kinevezésen ???...akkor is mindenki az elnöki jogokra volt kitörve...
Csizmás Kond
@F_Viktor: fasza egy alapítványvezető lehet, hogy ha az újságból kell informálódjon mi történik a házatáján..
Pöpec
áder eddigi tevékenysége majdnem nulla. A semmit csak azért haladja meg, mert egyszer valamelyik alföldi kis faluban kapált félórát.
A köztársasági elnök a nemzet egységén munkálkodik. Tekintettel arra, hogy a nemzet kereszt ügyben (erkölcsi kérdés) veszettül nem egységes, ez a szaralak objektíve nem jól látja el feladatát.
Pöpec
A fidesz alatt simán köztársasági elnök lehet aki lopta a doktorija anyagát, vagy pl. részegen lövöldözött a laktanyájában. Bocs, rosszul írtam: nem lehet, hanem feltétel. Kiegészítő követelmény, hogy legyen kellően rasszista fasiszta idegengyűlölő is.
szaboria1
@Csizmás Kond: De a Pintér Jolán is megéri a pénzét ha önkéntesen csinálta.
Csizmás Kond
@szaboria1: Nem tudom hogyan történt de egy alapítván főnöke kell tudjon az hozzá tartozó létesítmény működéséről...szerintem alá is kell írni...vagy nem ?M
szaboria1
@Csizmás Kond: A nő már bevallotta egyedül az alapítvány megkérdezés nélkül küldte el a kinevezésre a javaslatot.
Csizmás Kond
@szaboria1: Ilyen nincs...a jelölések soha semmilyen körülmények között nem voltak egyszemélyesek.
Ahhoz testület vagyis több hasonszőrű valakik egyhangú beleegyezése kell.
szaboria1
@Csizmás Kond: Most olvastam a NOL.hunak nyilatkozta az alapítvány nevében írta meg de tagok tudta nélkül.
Csizmás Kond
@szaboria1: azt elhiszem hogy olvastad , de ha ilyesmit el is hiszel akkor már...bajok vannak...:)
szaboria1
@Csizmás Kond: Az ATV felkérésére már nem ment el de az elnök igen. Nézd meg.
Csizmás Kond
@szaboria1: Egy ember egyedül nem ajánlhat...el sem fogadták volna egy aláírással.
Csodálkozó
Török Tábort mindeddig komoly embernek gondoltam. De ha komolyan vette Savanyú Jankót, orbánc kesztyűbábját, akkor innentől mindegy, mit mond.
szaboria1
@Csizmás Kond: Ne kekeckedj mert mint egy alapítvány elnök helyettesi aláírással már ellehet fogadni. Főleg, hogy az alapítvány a gulág miatta alakult.
Csizmás Kond
@szaboria1: Ria...egy alapítvány csak javasolhat vagy nevezhet, és azt az illetékesek eldöntik, hogy érdemes vagy nem de semmi esetre sem döntheti el ki jogosult vagy ki nem.
moareka
Majd pont ő fog Orbánnak ellent mondani bármikor is...
szaboria1
@Csizmás Kond: Ő is csak javaslatot tett, de mivel voltam alapítvány ügyvezetője az elnökhelyettes is írhatott egymaga vagy akár én is. Ez midig az alapokiratban foglaltak a mérvadók.
Desischado
áder már sokadjára bizonyítja, hogy ő csak orbán csicskása. Erkölcse, tisztessége nulla. A többiről meg ne is beszéljünk.
koszpeko
@Eriksson: Akkor biztos emlékszel a Duna-parti sétára.
Amikor Sólyom ment elől a csürhe azt ordítozta mögötte,hogy Gyurcsányt a Dunába Demszkyt meg utána.
Ebből ő természetesen nem hallott semmit.
Eriksson
@koszpeko: És? Szót fogadott? Elrendelte?
Egyébként nem ismerem a sztorit.
koszpeko
@Eriksson: A fityisz ültette a nyakunkba Sz.D.Sz.-es támogatással.
Tudod?
Csillag István.
Eriksson
@koszpeko: A Sólyomot? Az volt ám egy csoda pofa. Emlékszem, amikor Bajnait kellett beiktatnia mini.elnöknek, annak az ő magas színe elé kellett járulnia mint egy király elé az alattvalónak. Kicsit sokat képzelt magáról.
Csillag meg jött, látott, visszament. Vérciki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.