A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy állami bérlakásrendszerrel segítsék azokat a felsőoktatásban tanuló fiatalokat, akik nem tudják megfizetni a drága albérleteket.

Gréczy Zsolt szóvivő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy hamarosan kezdődik a következő félév, a vidéki hallgatóknak pedig sokszor nehéz megoldaniuk lakhatási problémáikat.

A budapesti albérletárak négy év alatt megduplázódtak, de a vidéki városokban is jelentősen emelkedtek, ezért a fővárosban sokszor 120 ezer forint felett kell fizetni, de Győrben vagy Debrecenben is 80-90 ezer forint egy átlagos albérlet – mondta, hozzátéve: ezeket az árakat a legtöbb magyar család nem képes kifizetni, a DK ezért javasolja, hogy szociális bérlakásrendszerrel segítsék a felsőoktatásban tanulókat.

Gréczy Zsolt kiemelte, hogy az állami bérlakásrendszer nem csak az egyetemistákat és főiskolásokat, de a fizetésükből nehezen megélőket is segítené.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
És a többi rászorulót miért nem támogatná?!?!?!

Van bőven kis fizetésből magas lakbérrel rendelkező bőven az országban.
A hajléktalanoknak miért nem segítenek?
Nem mindegyik azért hajléktalan, mert az volt élete vágya!!!
telegdilaci
Bezzeg a külhoni Magyaroknak nyomják a milliárdokat! pár hónappal ezelőtt azt olvastam hogy Romániában,szolgálati lakásokat épít az orvosoknak,a Magyar állam ami szerintem gyalázat! itthoniak le vannak ejtve! itt mindenki jó módban él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.