A Népszabadság úgy tudja, 300 embertől válna meg az MTVA. A cég nem cáfolta az állítást, csak azt vitatta, hogy ekkora léptékű lenne a tervezett leépítés.

Az állami médiában jelenleg közel 2000-en dolgoznak, és ez lesz a hatodik nagy leépítés. 2011 nyarán és őszén hozzávetőleg 900 embert küldtek el, azóta évenként 100-200 fővel csökkentik a létszámot, de közben sokakat fel is vesznek nagy fizetéssel.

Kirúgnak egy csomó embert a közmédiától, mert kell a pénz

Miközben a közmédia cégcsoportja komoly adósságot termel, az újabb és újabb csatornák beindítása nem állt le, idén a természetfilmes M5-ös csatornát indítják el, az M4 sportcsatorna jogdíjakra csak idén 10 milliárdot fizetett ki.

Az idei 77 milliárdos költségvetés ráadásul nagyon szoros, az előző évben ugyanis 90 milliárdból működtek, az állam pedig egy negyvenmilliárdos adósságot is szanált már, miközben évről évre építik le a személyi állományt, amely jelenleg 15-16 milliárd forintba kerül a cégnek. Részletek a lapban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Közben veszik fel a csókosokat a hátsó bejáraton. Atomot nekik!
justhpeter
Semmi köze a "köz"-höz. fideSS-média, fizesse is a fideSS.
Grumpycat
Közmédia? Tegnap előtt kerestem meg őket, egy 1976-ban készült magyar rádiójáték ügyében. Magáncélra, kizárólag otthoni meghallgatásra. Kedvesek voltak, 30.000, igen, harmincezer forintért bocsájtották volna a rendelkezésemre.
Mi a faszomtól közmédia bazdmeg?
cs.n.
Pedig van még reklámbevételük is, az se milliós nagyságrendű lehet. Nagy pénznyelő az egész.
oncogito
A fiesz-közeliek mégse nem elég közeliek?
Desischado
Unom már, hogy a mi pénzünkön csinálják a hazugság cunamit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.