A Vasárnapi Hírek interjút készített Nagyné Pintér Jolánnal, a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettesével.

(egyébként állatok szoktak elpusztulni, az emberek meghalnak, tehát már az alapítvány neve is blődli)

Megszólalt a nő, aki lovagkeresztre javasolta a kurvaanyázó-zsidózó Bayert

Ő javasolta ugyanis, hogy Bayer Zsolt kapjon lovagkeresztet. Nagyné magánemberként cselekedett, a javaslatról még az alapítvány kuratóriumi elnöke, Stark Tamás történész sem tudott. Sőt, Stark azt nyilatkozta, hogy Bayer „semmiképpen sem méltó állami díjra”.

„...hirtelen ért engem ez az egész, nem gondoltam, hogy ekkora cirkusz lesz, nekem nem is az a dolgom, hogy ezt figyelemmel kövessem. (...)

A gulágokban elpusztult emberek emlékét ápolom, ezzel foglalkozom, mással nem. Bayer Zsolt írt ezekről, ennek én örülök. A többi írásával nem foglalkozom”

- ezt bírta nyilatkozni Nagyné, aki 3 hónapja, levélben javasolta a kormánynak Bayer Zsolt kitüntetését.

Sajnálja, hogy még a saját elnöke sem ért egyet a javaslatával, de szerinte egyedül is dönthet ilyen kérdésekben.

Bayer lovagkeresztje miatt rengetegen küldték vissza a saját kitüntetésüket, köztük a kétszeres bajnok paralimpikon Pásztory Dóri, akit a legvéresszájúbb fideszes is nehezen tudna "büdös komcsinak" titulálni.

A 444.hu Visszaadottlovagkereszt-számlálója már majdnem 100 főnél jár.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Engem nem győzőtt meg az utólagos magyarázkodásával. Pont olyan hüle, mint kancsi-manci. Kár vot megszólalnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem vele lepleznek másokat.
Strong
Tegyük fel...
Amennyiben Bayer úr megírta volna az évszázad cikkét a gulágok szörnyűségeiről, és tegyük fel kap egy Pulitzert - az is csak egy műre szól...
Egy érdemrend általában a munkásságot tünteti ki, ami ebben az esetben kritikán aluli.
Már meghaladta a 100-at a visszaküldött érdemrendek száma...
papa.49
Eme ,,díszes hölgyeményt,, kérdezem az én Apámnak nem jár semmi mert ő majd 3 évet lehúzott az egyik ilyen ,,műintézményben,,???
eszegfu
@Strong: Bayer "úr" a Gulágra szóló könyvét 2006-ban adták ki, tehát szerintem semmiképpen sem ezt a müvét értékelhették 10 év elteltével... a "munkásságának" szólt a dij, mely valóban "kritikán aluli"!
Equus
mennyi pénzt kap ez a wittner maris II. a rengeteg sok áldozatos munkájáért?
Nem lenne jobb helye a határon? A migránsok sírva menekülnének...
advocat
Előszöt is. Apám több, mint 3 évet élt ott. 1945. márciusában Budapesten került e "menetbe". Már nem volt katona. civilben járt, tehát nem tudni miért vitték el. (Dehogynem. Kellett az ember a 20 milliós áldozat után. Ingyen dolgoztak. De valamivel több jutott nekik, mint az oroszoknak, mert végül is hadifoglyok voltak. Papíron. Akiknek nem ez jutott, ők biztos rosszabbul éltek.) De erről, az ott éltek tudtak mesélni. Még. Egyébként az ottani életet/létet leírta Szolzsenyicin, még a '70-es években. Ehhez nem kellett Bayer. Azért azt figyelembe kellene venni, hogy akiket kivittek, annak oka bizony vitéz lóbányai Horthy is oka volt. Ők csak áldozatai voltak őfőméltóságának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.