25 millió forinttal is emelhette a Miskolci Ingatlankezelő vezérigazgatója családjának tulajdonában lévő ház értékét a vitatott módon odavezetett út – írja a NOL.hu.

Ha bele is került pár millióba, a kiadásnál jóval többet dobott az ingatlan értékén az a nagy vitákat kiváltó út, amelynek köszönhetően már nemcsak gyalog, hanem autóval is megközelíthetővé vált a Miskolci Ingatlankezelő (MIK) Zrt. vezérigazgatója családjának tulajdonában lévő pazar miskolctapolcai villa. Vagyis hiába érvelt a miskolci városháza azzal, hogy „önerőből” épült az út a lépcsősor helyén, a közterület használatának szabad értelmezése jelentős vagyongyarapodást hozott a MIK-vezér családjának – olvasható a Népszabadságban.

Mint ismert: A miskolctapolcai Viola utca lakói néhány hete szembesültek vele, hogy valakik elbontották az erősen lejtő szakasz közepétől a főútig vezető lépcsősort, s az alsó traktusban immár aszfaltozott úton eshetnek hasra. A bitumenes út csak a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. vezérigazgatójának, Szélyes Domokosnak a családjának a házáig lett kiépítve. Az utcabeliek panasszal fordultak a város jegyzőjéhez, de nem kaptak választ.

A városháza azt állította:

önerőből, az önkormányzat engedélyével épült az út, a munkákat pedig nem Szélyes Domokos, a MIK vezérigazgatója kezdeményezte és végezteti, hanem az utcában lakó édesapja.

Hogy mennyibe kerül a nagyjából húszméteres útszakasz, arra nem kaptak választ: iparági szakértők szerint néhány millió forintból már meg lehet oldani egy ilyen beruházást. Az impozáns villa az ingatlanos portálok adataival összevetve ezen a környéken legalább nyolcvan-százmillió forintot ér, vagyis az aszfaltút akár 25 millió forintot is dobhat az értékén.

Azt is írták a városházáról, hogy a

Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt. (...) Figyelembe véve a lakossági jelzéseket, az önkormányzat az út mellé egy keskenyebb lépcsőt épít.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Nincs lépcső az utcában lakóknak, viszont van szilárd útburkolat a helyi nagyságnak. Volt már Miskolcon útépítés a helyi képviselőnek,Zsiga Marcellnek, de csak a házáig, mint itt.
Viszont akik az utcában laknak, télen a síkos úton lépcső nélkül hogyan fognak közlekedni,?
Ez viszont már nem érdeke sem az önkormányzatnak, sem a villa tulajdonosnak. A rohadéknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Eriksson: ...és látod a hír hallatán hogy lecsillapodtak ?...:))
Eriksson
@Csizmás Kond: Jó munka jutalmaként jöhet az elégedettség. :)
Csizmás Kond
@Eriksson: ...most el vannak foglalva újabb rémhírek kiturkálásával...:)
Eriksson
@Csizmás Kond: Na de majd, újult erővel... :)
advocat
Esetleg befizethetné. Persze mi választottuk a munkaadóját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.