Már nyomtatják az október 2-ai országos népszavazás szavazólapjait a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában. Szerdán a kőbányai nyomda géptermeiben és csomagolócsarnokaiban sajtóbejárást tartottak, hogy az újságírók meggyőződhessenek arról, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a választási dokumentumok.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője a bejárás előtti sajtótájékoztatón azt mondta, jelen pillanatban 8 272 589 választópolgár jogosult szavazni október 2-án.

Mint mondta, az ÁNY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben nyomtatják a kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) szavazólapot: előbbiből 7,905 milliót, a határon túli választópolgárok levélben szavazásához pedig további 265 ezer darabot.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"jelen pillanatban 8 272 589 választópolgár jogosult szavazni október 2-án."

Ebben az Erdélyben élő, 10 évre regisztrált, de időközben sajnálatosan elhalálozott kettős állampolgárok is benne vannak, vagy a nélkül?!
RonaGyuri
@Béla333: nyugi helyettük a helyi fityesz-aktivisták majd leszavaznak
namihami
Egyszerűbb lenne kb. 4,5 milliót rögtön a teherautóval a Lendvai utcába vitetni és máris, akár előre be lehet mondani, hogy : Mi előre megmondtuk, hogy a nép így akarja a választás eredményét.
Ha netán mégis kevés lenne, akkor még az erdélyi küldeményből is lehet valamennyit átirányítani, hogy biztos legyen a dolog, az ottaniak úgyse fognak reklamálni. Bőségesen megkapták és kapják a szavazás pénzben kifejezett ellenértékét.
egyvandor
@Béla333: Kettős állampolgárok szavazatai? Azokat szervezetten küldik a nertársak által közpénzből támogatott külföldi alegységek.
egyvandor
@namihami: Az itteniek sem tudnak reklamálni. A nertársak saját választási bizottságán kívül ki az akinek rálátása van a szavazatok feldolgozására?
egyvandor
Gondolom a nertársak ezt a fontos megbízatást nyereségmentesen teljesítik. Ellenzékhez köthető vállalkozást azért nem bíztak meg a nyomtatással, nehogy tönkre menjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.