Módosította a fővárosi hajléktalanrendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán, mivel a XI. kerületi önkormányzat az eddigieken túl még több olyan közterület kijelölését kérte, ahol tilos a közterületen élni.

A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete május 26-án döntött azon helyszínekről, melyek kijelölését kéri a Fővárosi Közgyűléstől. A kerület szerint az elmúlt két évben olyan közterületi helyszínek alakultak ki, amelyeken rendszeresen életvitelszerűen tartózkodnak a hajléktalanok, és azokat közbiztonsági, településképi vagy kulturális szempontok miatt indokolt a rendelet hatálya alá vonni.

Az eddigiek túl tehát tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás

a Bikás park, az Etele út melletti park, a Költők parkja, a Nagyszeben tér, a Nevegy utca – Rétkerülő utca találkozásánál lévő park, a Bartók Béla út Sárbogárdi út és Vasút utca közötti szakasza és ezeknek a határvonalától számított 100 méteres távolságon belüli kerületi tulajdonú közterületen. Továbbá az Alsóhegy utca – Karolina út – Villányi út találkozási pontjától számított 100 méteres körtávolságon belüli kerületi tulajdonú közterületen.

A javaslatot 21 igen szavazattal 7 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Villon
Tudta? A hajléktalanok nem takarítják ki az otthonaikat!
solidedge
A jobb élet szlogenbe a hajléktalan nem illik bele. Eltakarítják a közszemle elől, azt a látszatot keltve hogy nem is léteznek. A politikusainknál pedig a hajlék tűnik el a vagyongyilatkozatból főleg ha nagy értékű. De ő nem hajléktalan, mert a 4 éves fia tulajdonát képezi, aki befogadja.
Desischado
Ez az orbán kormány, a legkiszolgáltatottabbakba rúgnak még egy jó nagyot!
verőce21
De ha nem tiltanák ki a hajléktalanokat ezekről és a többi meg nem nevezett nagyforgalmú helyekről, jobban éreznék magukat a járókelők?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.