Trencsényi László egyetemi tanár, iskolakutató, a Magyar Pedagógia Társaság volt elnöke kedd este a Szabadság téren az Eleven Emlékmű csoport beszélgetéssorozatán vett részt.

A találkozó után a megjelentek átsétáltak a Parlament épületéhez, ahol Trencsényi a ház lépcsőjére vetette lovagkeresztjét, amit még 2009-ben – az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának docenseként – vehetett át. Trencsényi az akció előtt az egybegyűltek előtt röviden elmondta azt is, miért döntött így:

"A kereszt, amelyik a kegyelem és az áldozathozatal jelképe, Áder, Orbán és Bayer Zsolt szájából a megtorlás és a kegyetlenség heródesi jelképévé vált."

A kutató az épületre kiragasztotta nyilatkozatát, amiben részletesebben megindokolta, miért csatlakozott azokhoz, akik Bayer Zsolt kitüntetése elleni tiltakozásképp szintén visszaadták érdemrendjeiket:

"A jelképes gesztussal kívánok tiltakozni azon kormányzati üzenet ellen, mely a "nemzet fejlődésének érdekében" végzett tevékenységként ismeri el annak az újságírónak működését, aki szavaival és gondolataival hatékony és szerves részese annak a szellemi kútmérgezésnek, mely újabb- és újabb gyűlöletkampánnyal uszít különböző értékes és érdemes emberi közösségek, csoportok ellen.

A kormány lépését nem tudom másképp értékelni, mint hogy azonosul ezzel a hangnemmel és gondolatrendszerrel. Ez ellen is – mint eddig is – felemelem szavamat."

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Hát inkább egy egyetemi docens oktasson ki tisztességből, mint egy zsebrebaszott kezű gagyizó tolvaj seggdugasz, valamint annak ledvilágításús fatolvaj veje, vagy a sajátlábas csokizabáló gyöngyhalász leánya Bahreinből!
:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@simmering73: akkor a tyúknak több esze van mert az udvar közepére szarik.
perfekt
Szégyen! És nem a tiltakozás, hanem annak formája!A tiltakozás legostobább,megjelenítése Trencsényi érdemrend dobása! Csak két dolog:' Kitüntetését, az ELTE Pedagógiai-és Pszichológiai Karának docense-mint Egyetemi tanár,iskolakutató,a Magyar Pedagógiai Társaság volt elnöke kapta még 2009 ben. gondolom-Hiller István javaslatára.

A jelenlegi pedagógiában jelenlévő fejetlenség,nem most kezdődött,az ostobább-nál is ostobább ötletelés, egy hosszú folyamat melynek, csimborasszója most van.Ebben a kialakult helyzetben a tisztelt kitüntetett is,tevékenyen részt vett.Tehát most saját munkáját tette helyére-benne mint pedagógus,pszichológiai szaktekintély mint ---ISKOLAKUTATÓ--és mit pedagógusok volt elnöke.

Mit szólna hozzá,ha diákjai-az ön által ellenjegyzett diplomáikat háza elé dobnák tanítványai-mert az ön mostani tiltakozásának módjával nem értenének egyet. Ön a pedagógus munkáját-pszichológiai munkásságát-pedagógiai-kutatásait saját maga értékelte !--egy magányos egyéni nézeteket hangoztató ember, nem kívánatos hangú társadalompolitikai mássága miatt.
UI: egyetértek a tiltakozással--de a módszerével nem.
verőce21
@perfekt: (10:07) Trencsényi saját munkájáról mondott bírálatot ezzel a cselekedetével.
(No meg aztán kiváltság az adományozással nem jár.)
Hari
@Horizont: dehogy ég oda, elég vastag az, A morális nihiljükről meg ne is beszéljünk !
Hari
@verőce21: hát ne is ! Akkor mire a NER, ami mindenkit eligazítást, hogy mi a helyes !
verőce21
@Hari: (15:59) Vagy azt a néhány tucat MSZP–SZDSZ kormányok által kitüntetett pártkatonát és kegyencet, mondják meg, hogy mi a tisztesség ebben az országban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.