Szerdán megvertek egy buszsofőrt a 95-ös buszon, aki súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

A sofőr jegyváltásra szólított fel egy csoportot, amelynek tagjai emiatt kitört karfával kezdték ütni a félig nyitott fülkében dolgozó buszvezetőt. A mentők a sofőrt kórházba szállították.

Nemes Gábor, az EKSZ elnöke közleményében minden eddiginél gyorsabb, mielőbbi megoldást sürgetett. Jelezte, a BKV a napokban megkezdte és októberre ígérte az egyes típusokon hiányzó biztonságos, zárt fülkék valamint egy jól működő kamerarendszer pótlásának a tervezését, de a kivitelezés határidejét nem tudni.

A szakszervezet azt kéri a fővárostól, hogy nyújtson azonnali pénzügyi segítséget a fülkék átalakításához. Emellett az érdekképviselet követelte, hogy akár törvénymódosítással, de megelőző céllal szigorítsák a közszolgálatot ellátó személyek elleni támadások büntetési tételét.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Az ég szerelmére, végülis nem ülhet egy buszsofőr egy pánikszobában!
A tetteseket elfogni és nagyon, nagyon keményen büntetni!
Legalább annyira, mint az utasokat verő ellenőröket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@advocat: Az igazság odaát van... Mint tudjuk a közlekedés veszélyes üzem...ezt kellene tolerálnunk...néha nem sikerül.
perfekt
Gyötrő álmaim vannak.A hazai migránsok,védett szabadcsapatok ellen,erőszakkal kell válaszolni-Vagy bekeríteni a sofőröket-egyéb veszélyeztetett dolgozókat!A megfogott erőszakolókat is bekerített helyre kell vinni.Itt rohadtul be vagyunk már kerítve amúgy is
Mangu
Nem kivánok plagizálni, de Cato után szabadon - Egyébként javaslom a halálbüntetés visszaállítását! Nagyon elkurvult ez a világ és vagyunk elegen, nem fog hiányozni senkinek az a pár, önmagát a társadalmi normákból kizáró köztörvényes bűnöző egyén. Nem vagyunk normálisak, a raboknak jogaik vannak, a beteg meg pusztúljon?! Börtön helyett kórházat kellene építeni.
1magyar
Én nem foglalkoznék vele, mert a buszjegy nem érne annyit mint az életem. Szálljon fel és kész.
Ha a cég nem képes megvédeni az érdekeit nehogy már minimálbérért feláldozza még az életét is.
Oldja meg a cég ahogy akarja a biztonságot és a biztos bevételét!
desert
Tessék szépen a közlekedési társaságoknak minden buszra, villamosra stb 2-2 biztonsági őrt alkalmazni gumibottal, paprika spray-vel, sokkolóval felszerelve. Nem ilyen 40 kilós, elől a fegyver húzza, hátul a cb tipusú 70 éves papókákra gondolok, hanem rendesen kiképzett, életerős, jó fizikumú emberekre. Ki kell ragasztani egy közleményt minden megállóban és a járatokon, hogy a járművek a társaság magántulajdonát képezik, a biztonsági emberek a társaság dolgozói és az utasok testi éppségéért és a szerelvény rendeltetésszerű használatának biztosításáért felelősek. Ezek betartása érdekében adott esetben a náluk levő kényszerítő eszközök használatával tartják fenn a rendet, illetve a rendőrség kiérkezéséig visszatartják a renitens elemeket. Az első pár ilyen szarházinak eltörnék a mocskos kezét a gumibottal, a többinek csak elmenne a kedve az emberkedéstől.
1magyar
El kellene szeparálni egy olyan golyóálló műanyaggal, rajta egy jegykiadó ablakkal legalább őket, hiszen ha baj éri őket mögötte sok ember is életveszélyben van ha a sofőr csak elengedi a kormány - akár-.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.