Lezárult a nyomozás a férfi ellen, aki otthonában nevelte a Holládról ellopott őzgidát – írja a police.hu.

A Balatonkeresztúri Rendőrőrs lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy holládi lakos ellen. 

Bíróság elé kell állnia a férfinak, aki őzikét nevelgetett otthonában

Fotó: police.hu

A 40 éves férfi 2016 júniusában egy holládi erdőterületről egy körülbelül két hónapos őzbakot tulajdonított el és azt az otthonában nevelte. A rendőrök Sz. B. lakcímén megtartott házkutatás alkalmával egy melléképületben a gidát megtalálták, lefoglalták és az illetékes vadásztársaságnak visszaadták. 

A Balatonkeresztúri Rendőrőrs a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Marcali Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Gratulálok!Kérdezem,nem azt-a fekete szarvasmarhát-kellene már megfogni-és megbüntetni aki milliárdokat lopott.Flórián névre hallgat egyébként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
És ha az öreg bátya őzikéjének el volt törve a lába? És csak azért vitte haza, hogy meggyógyítsa???
Borsodi
Ilyen a törvény Magyarországon! Nevelgetsz egy őzikét bíróságra kerülsz,milliókat el sikkasztasz,kineveznek egy másik helyre persze nem mindegy melyik csapatban focizol.
oncogito
@Borsodi: - ez nem nevelgetés, hanem rabságban tartás. Állatkínzásért felelne egy jogállamban.
De nálunk sajnos csak dolog az állat, így lopás a vétség.
Pedig ismétlem, állatkínzás!!!
Borsodi
Te szemszögedből nézve mivel nincs szabadon rabságban van,eteti szereti gondozza nem kínozza, nem ítélném el .A cirkuszban élő állatokat sem kínozzák.Viszont sok gyereket megszülnek csak azért,hogy több legyen a segély éheztetik őket bezárják,disznó ólban alszanak,ez a kínzás ,és ezért fizet az állam.@oncogito:
oncogito
@Borsodi: - egy bizonyos szabadságot, életvitelének megfelelő környezetet lehet biztosítani még vadállatnak is. A kép alapján ez messze nincs meg.
Egy kutyát, aki háziállat is lehet szabadabban és lehet rabságban tartani.
A rossz gyerektartást még valamennyire szankcionálja az állam, de a rossz állattartást nem. Nem tudom, mennyire vagy képben, de elképesztő állapotok között tartanak kis hazánkban állatokat - következmény nélkül. És nem egy-két esetben. És értük szinte semmit nem lehet tenni, még ha nyilvánosságra is kerül.
Szóval ne irigyeld az állatokat, akiket emberek tartanak rabságban, mert az nekik életük végéig tartó szenvedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.