Két kétségbeesett francia kiránduló osztotta meg Facebookon szomorú történetét – írja a 444.hu

Mint írják, Franciaországból bicikliztek Magyarországig két kutyával, amikor Szalkszentmártonnál egy vadász minden előzetes figyelmeztetés nélkül kilőtte az egyik kutyájukat, Mamadou-t.

Egy magyar vadász lelőtte a francia túrázók kutyáját, majd elmenekült a tetemmel

A francia pár elbeszélése szerint 30 méterre se voltak a kutyától, amikor a vadász lelőtte, úgyhogy a vadásznak

hallania, látnia kellett, hogy nem gazdátlanul kóborló kutyáról van szó.

Mindennek tetejébe a vadász meg sem várta a kiabáló férfit, hanem gyorsan feldobta a kutya tetemét gépkocsija platójára, és eliszkolt a helyszínről.

A rendőrség elhajtotta francia ismerőseimet azzal, hogy ja hát igen, ott nem szabadott volna elengedni a kutyájukat. Erre természetesen semmi sem figyelmezteti se a külföldi, se a magyar túrázókat.

Segítsetek nekem kideríteni, hogy "jogos" volt-e, a törvények betűje szerint legalább, ami itt történt, és ha nem, akkor hogyan lehetne felelőségre vonni a helyi vadásztársaságot

- olvasható a Váradi Dávid által közzétett Facebook-bejegyzésben.

Mamadou, a betanított pásztorkutya a leírás szerint hihetetlenül nyugodt, szófogadó, figyelmes állat volt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Na igen!!! Ez a magyar vadász "etika"!!!jellemtelen szarházi az ilyen,nem vadász!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Én is találkoztam már ilyen suttyóval. Ezeknek viszket valamijük ha lelőhetnek valamit.
Budai hegységben kirándultunk. Turista úton. Kerítéssel elzárt erdő mellett. Meglátta a kutyát. Felhúzta fegyverét és célra tartott. Úgy kellet rákiabálni "Mit csinál ember!" Az mondta "Nem látta hogy pórázon vezetem a kutyát, ... meg hogy szerencsém van mert ő bizony kilőtte volna és... ezt követően még hosszú ideig fenyegetett. A megrökönyödéstől alig tudtunk reagálni.
Ha egy kutyát már azelőtt le lehet lőni mielőtt bármi jelét mutatja, hogy veszélyt jelentene a vadállományra, akkor a vadászt is le lehet lőni mielőtt le lő valakit.
justhpeter
1/ Amennyiben a vadász veszélyhelyzet kivételével szándékosan ló ki egy kutyát, büntető eljárás + vadászengedély bevonása véglegesen
2/ Vadász véletlenül lő ki kutyát, kártérítés és időleges engedély bevonás.
3/ Minden más esetben a kutya tulajdonosának joga van kilőni a vadászt.
4/ Akkor is, ha Semjénnek és Lázárnak nem tetszik.
Központi Bizottság
Tudom itt nem sokan szeretnek, sőt..., de azért elmondom...! Nejem fogott egy őzet az autónkkal alig egy hónapja, este 9-kor. Mit tehetne felhívott.. Először robbant az agyam, de valójában vétlen volt. Tudom, hogy nem száguldozik, szóval szóltam a barátomnak, hogy húzza már haza. Motorra pattantam és 3 perc múlva láttam, baj van. Motorház, lámpa, hűtőmaszk, hűtő, klímahűtő, lökhárító reccs! Ez nem két forint, úgyhogy rendőrt hívtunk. Őz az árokban, szóval minden adott egy casco káreseményhez. Jegyzőkönyv felvesz, rendőrök nagyon normálisak voltak, szóltak a vadászoknak, akik hihetetlen gyorsan meg is jelentek és vitték a bűn-sutát! Két hétig autó nélkül szenvedtünk, fizettem az önrészt és adtam a vadászoknak egy őzet! A leggerinctelenebb dolog mégis az volt, hogy az eset után 3 nappal kitették a vadveszély táblát! Mocskos gerinctelen férgek. Ha nincs tábla, a biztosító behajtja a vadászokon az egész kárt és az önrészt visszaadja, így viszont bukta! Nem a szívem csücskei!
Desischado
Mocskok, én a franciák helyében nem hagynám annyiban, minden fórumon keresném a lehetőséget, hogy elégtételt vegyek. Miféle világ az, ahol ki lehet szó nélkül lőni egy ártatlan állatot, mint Mamadou-t, vagy Bakegya kutyusait, akinek szintén őszinte részvétem. Mondtam már, hogy gyűlölöm, és utálom a vadászokat? Meg amúgy a vadászatot? Bár ez gyilkosság volt, nem vadászat! Mamadou szegény nyugodjon békében, és Bakegya kutyusai is. Ezek meg rohadjanak meg!

@bakegya: Fogadd szinte részvétem a kutyusaidért! Gyilkosok az ilyenek! Ha vannak kutyáid még, rájuk nagyon vigyázz!
bakegya
@Központi Bizottság:most már csakkk azt kellene eldönteni ki itt a vad és hol vannak itt az erdők,mert mostanában azt is "vad -gazdák","környezet-mérnökök""erdő felügyelők" vágatják jó ha csakkk ligetre és nem tarra!!!--- ettől és a hasonló esetektől ...LETTÜNK MI,MERT CSAKKK ÚGY lettünk MI "ZEMBEREK,KISEMBEREK,ÁTLAGEMBEREK,..KATÁSOK,NYUGGEREK.,KUTYÁSOK,DROGOSOK,BUZIK...sorolhatnám,de nem teszem mert az itt előforduló vájtfüllel élők értik,a TÖBBI MEG CSUPA NAGYEMBER ÉS MINDEN MOCSKÁT EGYMÁSNAK IS ELINTÉZI-minden "törvény" arra hajaz,ma már akár fegyverrel is.Ez betegíti meg és húzza,húzza mindíg mélyebbre a magyart!-a cigányok erre már régen rájöttek,azt is viszik ami NINCS.(Mostanában én is azon mérgelődtem ,hogyan is van ez,hogy minden kis faluban,csakkk 30-al lehet éjjel nappal áthajtani is-hát rá jöttem ...már megint nem én sz...a spanyolviaszt...FEL NE ÉBRESSZEM A DEPRESSZIÓS SOKASODÓ "MAGYART"CSAKK A VOLT ZSIDÓNEGYEDBEN SZABAD A ROMKOCSMÁROSOKNAK BEKÖLTÖZNI AZ ÁGYAKBA IS,MERT AZ IDEGENFORGALOM. ,AZTÁN AMI LEGINKÁBB ZAVAR ,EL NE ÜSSEK EGYETLEN 50,60,DE MÉG 60-ÉV FÖLÖTT IS KÖZMUNKÁN TARTOTT CSALÁDANYÁKAT,NAGYMAMÁKAT SE,HOGY MÉG NÉHÁNY ÉVIG ÉLVEZHESSÉK A NYUGDÍJUKAT IS, NE CSAKKK A TŰZŐ NAPON TÉRKŐVEL A KEZÜKBEN A JÁRDASZIGETEKEN NYARALJANAK!!!
Mert itt ORBÁN SK,SINTÉR SANYÁVAL, VAKONDIVAL RENDET VÁG!
kiscsillag66
Nem szívesen hiszem el, hogy létezik ilyen gyilkos. Szomorú, nagyon. Rettenetesen sajnálom a kutyust és erőt kívánok a gazdájának. Nem tudom, hogyan lehet ilyesmit kiheverni. Az ember azt is nehezen heveri ki, ha természetes halállal megy el egy állat,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.