A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. megvásárolta a Váci út 160-168. szám alatt található, három telekből álló területet, 55,2 millió euróért (17,1 milliárd forint) – mondta Fekete Zoltán, az Optima Zrt. vezérigazgatója hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Elmondta: az alapítványok tulajdonába olyan ingatlanok kerülnek, amelyek elhelyezkedésük miatt hosszú távon kiváló befektetési lehetőséget nyújtanak. A mintegy 7 és fél hektáros telken több mint 200 ezer négyzetméteren iroda, kereskedelmi terület, valamint lakások építhetőek.

Kiemelte: a fejlesztési projektnek köszönhetően Budapest is vonzó pénzügyi központtá válhat. Az Optima azt szeretné elérni, hogy több olyan pénzügyi profilú cég helyezze ide át székhelyét, amelyek a Brexit hatására új európai központot keresnek. Az elképzelések szerint az új negyedben 150 ezer négyzetméter iroda mellett üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek és parkok is helyet kapnak majd – tette hozzá.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Pazarolnak, miközben 57 éves rokkantakat dolgoztatják.A nyugdíjpénzeket elveri minden kormány és közben emeli a korhatárt.
Meg lehet érteni a fekete munkát, legalább nem fizetik be a pénzt pazarlásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@papa.49: "... lesz rá hamarosan vevő!!!" Felújítás után eladják a feléért.
Apatszerek
Nos ez a legjobb üzlet amit évek óta folytatnak csak így tovább, az ingatlanok értéke jelenleg a csillagos ég, ez a jövő legsikeresebb üzlete. Akinek nem nyerte el tetszését, az csak maradjon az elégedetlenek sorába és füstölögjön!
justhpeter
@egyvandor: Igen, de a vevő a "mi kutyánk kölyke lesz", aki majd négyszeres áron tovább adja fél év múlva.
agnes200
Orbánisztán fővárosa Matolcsiváros lesz.
papa.49
@egyvandor: Legyél nyugodt a végén valakik nagyot kaszálnak rajta, már csak arra lennék kíváncsi az a sok kis céggel mi lesz akiknek ott volt telephelyük...
Grumpycat
Hát hadd' költsön pénzt ez a szép jóravaló okos ember. Megdolgozott a pénzért, amit elkölt.

Vagy nem? Basszus, nem vettem be a gyógyszereimet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.