A politikai élettel szakító egykori LMP-társelnöknek már csak egy programja volt hétfőn a Parlamentben: leadni a lemondó levelét. Schiffer Andrásnak ezzel megszűnt országgyűlési képviselői mandátuma, és inkább ügyvédi praxisát folytatja tovább.

Így búcsúzott a politikától Schiffer András

A politikus hivatalos Facebook-oldalán köszönt el követőitől, ebből a bejegyzésből szemezgetünk részleteket.

Él bennem a hiú remény, hogy a hat év munkája talán nem volt hiábavaló, talán segített egy egészen picikét –parányi kisebbségből is – közelebb kerülni egy élhetőbb, megújuló Magyarország ábrándjához, de erre majd az idő ad választ.

...

A hivatásos politizálást fejeztem be, de soha nem gondoltam arra (noha tudom, ezzel néhányaknak csalódást okozok :), hogy a politizálást hagyom abba, hiszen politizáltam már az LMP megalakulása előtt is. A hivatalos oldalamat éppen ezért megtartom.

...

Továbbra is hiszek egy olyan világban és egy olyan Magyarországban, ahol a nem a profit előzi az embert és a természetet, hanem fordítva.

...

A politika azonban soha nem lehet megélhetési kérdés. Ugyanazokat az elveket, morális célokat egyaránt lehet a hivatásos politikán belül és azon kívül is szolgálni. S az embernek időről időre nem azt kell mérlegre tennie, hogy hol kap több tízezer forinttal, vagy éppen tízezer milliárddal többet, hanem a hivatásos politikában, vagy azonkívül tud a meggyőződésének megfelelően a leginkább hasznára lennie környezetének, hazájának. Én ezt a mérlegelést végeztem most el. Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy ablak.

Schiffer a bejegyzésben köszönetet mondott párttársainak, az LMP aktivistáinak és szavazóinak. A frakcióvezetést átmenetileg Schmuck Erzsébet látja el, képviselői mandátumát Hadházy Ákos veszi át.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
túézás lenne azt állítani, hogy nagy hiányt hagy maga után! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Mirabilis: 19.30-ra Természetesen beszéljünk a Fidesz elmúlt 6 évéről, de ugyanúgy beszélnünk kell az elmúlt 26 évről is, hiszen nem csak az elmúlt 6 év okozza az ország lecsúszását, hanem ez folyamatosan ment!
Pláne ha figyelembe veszed azt is, hogy az 1994 óta kormányon egymást váltogató MSZP-SZDSZ és a Fidesz és segédei közösen is követték el a köztörvényes bűncselekményeket, az adóforintjaink ellopását.
Mert szegények rá vannak kényszerülve a bűnözésre, hiszen nem tudtak megegyezni a pártfinanszírozás törvényessé tételében.
Csak abban tudtak megállapodni, hogy mit lopjanak és azt milyen arányban osszák el.
Ebben bezzeg valahogy meg tudtak állapodni...
Béla333
@Mirabilis: 20.26-ra és 20.30-ra:
Na még egyszer:
Ha azt csinálnak az állami szervek, amit akarnak, az az az állapot, amit a Polt féle bűnpártoló szervezetnél nap mint nap láthatunk. Gondolom nem kell részletezni mit értek ez alatt.
Ha olyan törvény van rá, ami garantálja a szakmaiságot és kizárja a pártpolitikát, akkor jöhet az, hogy hagyni kell, hogy végezzék a dolgukat!
A két dolog ég-és föld, remélem most már így világos!
Orbán rendszere éppen ellenkezője annak, mint aminek szerintem lennie kellene!
Orbánék (és nem csak ők, hanem az elmúlt évtizedekben minden kormány) bármikor beleszólnak, beleszóltak a vállalat munkájába, ha egy politikus társuk érdeke úgy kívánja, kívánta.
Ez a szakmai munka rovására megy, így ezt meg kellene szüntetni!
Így most már világos az elképzelés?
Béla333
@Mirabilis: Melyik részt nem érted a beírásnak?
aremy
@Béla333:az mdf és a fidesz az nem lopott ugye??
Béla333
@aremy: Éppen ellenkezőleg!
Ha elolvasod a beírásaimat, akkor láthatod, hogy arról írtam, hogy az országból 242 MILLIÁRD DOLLÁR-nyi pénz offshore cégekhez való kiszivattyúzása az elmúlt évtizedekben kormányokon átívelően folyamatosan történt!
A Fidesz meg az MSZP-vel közösen is lopott (pl. az autópálya felülszámlázási ügyek, Gripen kenőpénzek, Parkolótársaságok lenyúlásai, Margit-híd felújítása aranyárban, vagy éppen at Alstrom kenőpén) és egyeztettek a pénz elosztásáról is.
Persze Polt ezekben az ügyekben sem indított vizsgálatot!
Egészen elképesztő!
pali85
@Mirabilis: Milyen igazad van!A Rákosi időben,Kádár idejébe,Horn Gyula idejében is,de nem sorolom tovább,bármilyen primitív is volt az párt katona,nagyon komoly helyekre is be dugták,jelezve,hogy majd bele tanul!Az,hogy mennyi kárt okoz a tanulás ideje alatt az nem számított.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.