A Demokratikus Koalíció szóvivője arra szólította fel a kormányt, hogy függessze fel a letelepedési kötvények árusítását, mert Magyarországnak és az EU-nak sem bűnöző-, sem terroristaimportra nincs szüksége.

Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet hírére reagált, amelyik szerint egy jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési kötvényt tudott vásárolni, kijátszva a hatóságokat.

Nincs kikötve, hogy a kérelmezőknek a saját hazájukban kell beszerezniük az erkölcsi bizonyítványt – emelte ki a politikus. Akinek pénze van, legyen az bűnöző vagy akár terrorista, könnyen hozzájuthat a szükséges iratokhoz, hogy utána ellenőrizetlenül léphessen be Magyarországra, innen pedig az EU más tagállamaiba – fogalmazott.

Gréczy Zsolt kijelentette, eddig 3917 kötvényt adtak el, vagyis legalább ennyi embert telepített be a kormány “ezek szerint megfelelő nemzetbiztonsági kockázati ellenőrzés nélkül”, ami az uniós menekültkvóta háromszorosának felel meg.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@Peller Anikó: A letelepedési kötvények hozamát mi fizetjük. Az államkötények egy időre szóló megvásárlása nem annyira teher, inkább jó biznisz ha egyéb tervekkel is összevág.
Megj. Külsőre nem látom a három delikvens és egy átlagos menekült közti különbséget.
egyvandor
@Veleda: Nem vette meg csak egy egy időre államkincstár jegyeket vetettek velük.
Desischado
@Veleda: Nálad a pont. Mit gondoltok, miből telik szíjjártó pétörnek a luxus életmódra? Mocskos férgek! Mennyit kerestek már ezen, hány milliárdot, amit majd nekünk kell visszafizetni?!
Veleda
@Desischado: Pontosan erről van szó, örülök, hogy Te is látod eme pénzügyi tranzakció lényegét :))
Eriksson
Elnézést kérek, de ezen kötvények vásárlói nem a magyar állampolgárságot vették meg, s valószínűleg egy se telepedett le Magyarországon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.