Fellebbezett magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvos, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat – közölte kedden a Maszol.ro portál.

A gyanúsított mellé hivatalból kirendelt ügyvéd a portál kérdésére közölte: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő. "A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját" – magyarázta az ügyvéd.

A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője a portálnak elmondta: a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig, melyet a legfelsőbb bíróság hoz meg ügyében.

Az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg a honlapján közzétett ítéletében.

Az orvost múlt szerdán lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán, egy Friss utcai családi házban. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A feltételezett elkövetőt a román rendőrök csütörtökön Kolozsváron fogták el, tettét a román hatóságoknak elismerte. Azt kérte azonban, hogy ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ugye jól emlékszem, hogy ő nem migráns volt. Itt élt, munkahelyet adott a magyar állam neki. Miért nem vette a kalapját és ment haza előbb, ha őt itt megaláztatás érte? :(
Aki Én
Már az is felháborító, hogy van beleszólása.
oncogito
Bele fognak menni, akár az azeri baltás gyilkos esetében.
De akkor átok rájuk!
Az áldozata itt lesz eltemetve, neki is itt kellene rohadnia!
wagabund
Milyen finnyás a picinyem...még megérjük, hogy panasszal fog élni a börtönviszonyok miatt, valamint hogy a vizsgáló hangosan beszélt vele...ez súlyos lelki zavart okozott benne, amiért a zunijó több ezer euróra bünteti a hatóságainkat..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.