A 444.hu írta meg, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal a magánéletének részleteivel zsarolhatott meg egy újságírót, hogy „rendszeres titkos egyeztetésre” vegye rá. A cikk szerint az AH munkatársai egy, a kommunista időket idéző beszervezési kísérletet hajtottak végre, amely végül kudarcba fulladt.

Ha a cikk igazat állít, akkor egészen rendhagyó lesz az Orbán-kormány 1956-os emlékéve. – írja a DK.

Úgy folytatják: az ugyanis, hogy egy embert a magánéletének érzékeny információival zsarolnak meg azért, hogy besúgó legyen, leginkább az 50-es évek rákosista diktatúráját idézi. Az sem tűnik véletlennek, hogy az áldozat egy újságíró, aki a munkája során minden bizonnyal nem tudja elkerülni, hogy a kormány korrupciós botrányairól írjon. Csúnya befejezése ez a Fidesz rendszerváltáskor elhitetett antikommunizmusának, hiszen a Fidesz láthatóan a kommunista pártállam eszközeit használja.

A Demokratikus Koalíció szerint, ha az eset megtörtént, akkor kijelenthető, hogy Orbán Viktor a rendszerváltás után negyed századdal pártállami besúgóhálózat kiépítésén munkálkodik. A DK szerint amellett, hogy ez a gyakorlat minden létező emberi és demokratikus jogot sért, nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hiszen egyetlen állampolgár sem fog egy olyan titkosszolgálatnak segíteni, amelyik alkalomadtán zsarolással vagy fenyegetéssel akarja ezt elérni. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
"Orbán saját besúgórendszert épít?"

Már régen kiépítette.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
Azért azt nem kell figyelmen kívül hagyni, hogy ez az "intézmény" is nagyra becsült "Úrifiunk", Lázár miniszter felügyelete alatt áll. Ez a történet is úri cselekedetre utal, amit Lázár nyilván ugyancsak nagyapja elbeszélései alapján ismer.
Nil
Már az első ov kormány alatt kiépítette- most csak bővíti és a történelmi ismereteim szerint a magyar kiváló alany. Most pedig még könnyebb dolga van - itt az internet - valahol valaki rólunk is gyűjti már az adatokat - a lakcímünket meg tudják.
Minden olyan mint az 50-es években, csak az egyetemisták már nem azok akik a régiek voltak
világlátó
Semmi új nincs a dologban.Az aktuális uralkodó osztály mindig kiépítette a maga ügynökhálózatát. Egy kezdő, naív fiatal könnyen rávehető reménybeli karrierje érdekében, a többi korosztályok pedig ki ezért , ki azért , többnyire félelemből az egzisztenciája , vagy a család helyzetének romlása elkerülése érdekében. A zsarolás a legutolsó és a legaljasabb módszer, de eredményes. Ez utóbbi többségében drámai, sőt tragikus végződésű.
Amikor a vészcsengő megszólal a diktátorok fejében, akkor tömegessé válik a besúgó hálózat kibővítése.Törökországban jól látható, miként lehet a másként gondolkodókat feltérképezni, majd amikor ott a kiprovokált alkalom, miképpen lehet órák alatt százakat, ezreket letartóztatni majd egy erre a célra koncentrált " alkalmi " rendőrséggel bezárni.
Ehhez sok besúgó és sok civil ruhás " titkos " rendőr kell, valamint nagy létszámú bírói testület, aki ugyancsak félelemből lojális a diktátorhoz és erőszak szervezetéhez.
kukac50
Besúgókat csak olyan ember szervez be aki maga nem becsületes!
nevemnick
Talán nem ezt a fajta tudást kellene továbbadnia a dicsőséges ,,hadfiaknak".
Borsodi
Mindig kell valamit építenie most ez kell a hatalom megtartásához

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Négyfős banda gyilkolt Furtán
Itthon - 2023. January 30., 17:06
Négyfős banda gyilkolt Furtán
Ijesztő hírek érkeztek Magnum állapotáról
Szórakozás - 2023. January 30., 11:47
Ijesztő hírek érkeztek Magnum állapotáról