Magyarázatot várnak az ellenzéki pártok a nemzetbiztonsági és belügyi vezetőktől, miután a 444.hu megírta: a titkosszolgálat zsarolással próbált beszervezni egy újságírót.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Belügyminisztérium (BM) képviselőitől is válaszokat vár a parlament nemzetbiztonsági bizottsága azzal kapcsolatban, hogy az AH munkatársai állítólag zsarolásnak beillő módszerrel próbáltak beszervezni egy újságírót – közölte Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke szerdán.

Korábban a 444.hu írt arról, hogy tavaly decemberben egy újságírót a magánéletét érintő információk felhasználásával akartak „titkos együttműködésre" rávenni az AH emberei.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke, a nemzetbiztonsági bizottság tagja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az LMP kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság jövő csütörtöki – akár zárt – ülésén a szolgálatok vezetői részletes magyarázatot tudjanak adni.

Molnár Zsolt megerősítette, hogy a bizottság soron következő ülésén, jövő csütörtökön napirendre tűzik az ügyet. Molnár a közleményében kiemelte: „egy magát jogállamnak nevező ország polgárait a nemzetbiztonsági szolgálatok nem kényszeríthetik együttműködésre zsarolással, a magánélet jogtalan megfigyelésével".

„Ki kell derülnie, ha valóban ilyen módszerrel akartak beszervezni akár újságírót, akár bármely más magyar állampolgárt!"

– írta a testület elnöke.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
Semmi nem fog kiderülni, minden a legnagyobb rendben!
Hellcat
@oncogito: Semmi sincs rendben és semmi sem fog kiderülni.
oncogito
@Hellcat: - vagy minden ki fog derülni és nem lesz semmi következmény.
Hellcat
@oncogito: ha minden kiderülne annak azért lennekövetkezménye szerintem. Viszont lehet csak naív vagyok...
oncogito
@Hellcat: - ugyan, annyi minden derült már ki, az amcsik kutasításától kezdve ezer és egy korrupció nyilvánvaló, kibukott - és nem történt semmi.
Hellcat
@oncogito: Hát igen igazad van...napi szinten többször borul ki a bili és már valszeg hozzászoktak az emberek...ami nem jó.
oncogito
@Hellcat: - nem hogy nem jó, hanem egyenesen bűn!
Orbán megretten, ha komoly tiltakozás van, mint a netadónál. Sokszor, sok minden miatt kellett volna ilyen!
Hellcat
@oncogito: Áh...az ország fölé már nem mernek műholdakat irányítani nehogy beleütközzön az ingerküszöbbe.
oncogito
@Hellcat: - jót nevetnék rajta, ha nem lenne sírni való...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.