A balatonfüredi Hotel Füredben hamarosan kezdődik a Fidesz évadnyitó frakcióülése.

Juhász Péter és aktivista társai kiraktak egy „Orbán Viktor a leggazdagabb magyar” feliratú molinót a közterületen, ám a rendőrök el akarták küldeni őket, ahogy az újságírókat is – derül ki a 444 tudósításából.

Kamu indokkal akarta elzavarni a rendőrség Juhász Pétert?

(fotó: 444)

A rendőrök arra hivatkoztak, hogy valaki más területfoglalási engedélyt kapott ugyanide. Azt viszont nem mondták meg, hogy ki, nem mutatták meg a náluk lévő, állítólag erről szóló papírt, és nincs is ott senki más, aki használni szeretné a közterületet.

Némi vita után Juhász Péter mégiscsak ott maradt, és sajtótájékoztatóját is megtartotta. A rendőrség pedig a kezdeti próbálkozás után inkább mégsem lépett közbe, ami felveti, hogy akkor most tényleg volt-e valakinek területfoglalási engedélye oda, vagy sem.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Dehogy volt engedély...valami buzgó kétbites helybéli kerékpáros megint ráküldte a rendőröket egy ellenzékire.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Dehogy volt engedély...valami buzgó kétbites helybéli kerékpáros megint ráküldte a rendőröket egy ellenzékire.
solidedge
A hotelből szólt a rendőröknek az egyik Fideszes, a rendőrök pedig jó kutya módjára eleget tettek ennek. A területfoglalási kamu elgondolkodtat. Kinek szóljunk ha a rendőr vét a törvény ellen?
szaboria1
@solidedge: Ez tényleg egy jó kérdés.
Hellcat
@solidedge: Na ezért van az, hogy idehaza ha rendőrt látsz akkor inkább félsz mint biztonságban érzed magad.
justhpeter
Vagy egy túlbuzgó (beszari) rendőrkapitány küldte őket.
wagabund
Ez a szégyenteljes elkullogás nagy hiba volt a rendőrség részéről, és baromi szégyen is...ugyanis minden hülyegyereknek az jön le, hogy füllentett a rendőrbácsi...

Vagy bármi áron, de befejezik az intézkedést, vagy barátságosan felkérik, hogy menjen odébb, ha egy mód van rá...de így elkullogni...Pláne Juhász elől...na ez vérciki...a képen ráadásul egy magas(abb) rangú rendőr próbál dűlőre jutni Juhásszal...minimum őrnagy lehet, az arany vállapból ítélve...az őrnagyot saját főnökei alázták meg.

amúgy Juhász sem egy beszari alak...

szerintem
dr. prédikátor
Bocsánat! Hol élek én??? Ez még Magyarország???
Béla333
Szolgálunk és védünk!
Csak az nincs ott, hogy nem az embereket, hanem a bűnöző politikusokat!
Grumpycat
@dr. prédikátor: Albánia-külső. Már hat éve.
Béla333
@Bringás: Ha nem, akkor szerinted a rendőrök nem zargatták volna el őket?
Bringás
@Béla333: Nem a rendőrök ellenőrzik az engedélyt! Ennyit te is tudhatnál!
Béla333
@Bringás: Hát ki ellenőrzi: Bocs, de nem tudom! Nyisd fel a szemem!
Bringás
@Béla333: Közterület felügyelet! A városi közterületet a város adhatja oda. A rendőrök csak a politikai tüntetésekre adhatnak engedélyt, ha kérik és nincs másik, előbb benyújtott igény!
Ennyi a történet!
Béla333
@Bringás: Na de ha odamegy rendőr mondjuk Juhászhoz nem kéri el a területfoglalási engedélyét? Ha van marad, ha nincs, mehet! Igaz?
Vagy szerinted csak úgy beszélgetnek az időjárásról?
Bringás
@Béla333: A rendőr honnan ismerné az adott település közterület foglalással kapcsolatos szabályait? Ő ezt politikai demonstrációnak tartotta helyesen és mivel nem volt bejelentve, el kellett volna a füves taknyot zavarni onnan!
idppp
@Bringás: Immár nem először bizonyosodik be, hogy rendőrállam lettünk! Nem számítanak a törvények, csak Orbán és bérencei akarata, nyíltan sárba tiporják a demokráciát! A tahó, gerinctelen rendőrök, főnökük, a maffiózó Pintér utasításait követve, kinyalják Orbán seggét! Pont olyan intenzitással, mint maga, agyhalott tetű!
papa.49
Ha nem volt engedélye miért nem számolták fel a tüntetést, ha meg volt engedélye mit óberkodtak ott a sünök!!!
Akármelyik verzió igaz a sünök rábasztak megint!!!
idppp
@Bringás: Onnan ismeri, hogy ott él, Te barom! Nem zavarhatta el, mert nem volt joga hozzá, akármekkora marha is a rendőr, ennyit még ő is tud, nem úgy, mint maga, szarzsák! Már az is rendőri túlkapás volt, hogy azt hazudta másnak területfoglalási engedélye van! Ha így lett volna akkor elhajtotta volna őket, de azt már nem merte a genyája!
nomercim
@Bringás: Juhász Péter a gyülekezési jogával élt, legálisan volt ott.
Ezért is vonult el a szerv.
Villon
@Bringás: Ha egy intézkedő rendőr nincs tisztában az intézkedése alá vont területtel, azért az mégicsak gáz. A takonycsimbókok pedig a szállodában gyülekeztek. Igaz, ők nem füveznek. Nekik porra is telik.
roch
Azért ne felejtsük, hogy ezek a rendőrök azok a rendőrök, akik 2006-ban is voltak,
Most, hogy ezt a rendszert szolgálják ki, egyből jó rendőrök lettek?

Gondolkodj!!!
Bringás
@nomercim: És a gyülekezéshez nem kell a hatóság engedélye? Csak úgy törvényes!
Bringás
@idppp: Ha lövésed sincs az eljárásról, miért ugatsz bele?
eszegfu
@idppp: Egyetértek! Elég gáz az "intézkedő" rendőr szempontjából ez a történet! Ahogy irod, valóban területfoglalási engedély rendőrnél nem lehet, csak annak aki megkapta az engedélyt, meg az engedély kiállitójának.
eszegfu
@Bringás: 19:38 Sajnálom, de megint értelmezési zavarod van... Rendőr nem állapithatja meg, hogy területfoglalás, vagy politikai demonstráció a cselekmény. Ez esetben Juhász kitett egy akárhány méteres molinót, ami a közterületből elfoglalt mondjuk 2 nm-t, tehát ez közterület foglalás, aminek bérlését a helyi önkormányzat egy bizonyos dij megfizetése mellett engedélyezi. (Nyilván nem 2 ut kereszteződésében, azaz ha nem akadályozza a forgalmat, akkor bárhova megadja az engedélyt.) A gyülekezési jogot pedig bárki szabadon gyakorolhatja, nem kell hozzá egyetlen "szerv" engedélye sem, csak bejelentési kötelezettség van... ez a kettő nem u.az.
idppp
@Bringás: Juhász Péter nem "gyülekezett", egyszerű sajtótájékoztatót tartott, ahhoz nem kell semmilyen engedély! Ha valakinek volt arra a területre, akkor be kellett volna mutatni, és Juhász odébb megy 3 méterrel, ennyi! Mit nem lehet ezen érteni, még egy fidesz nyalonc is képes felfogni, kivéve magát, IQ bajnok!
Bringáss
@idppp: @eszegfu: Bocsánat, de már megint a másik énem... Mikor nem áll fel neki, mindíg ilyen.
nomercim
@Bringás: Nem kell a hatóság engedélye. Pl. Ha a demonstráció flashmob-ként volt megszervezve és nem tüntetésként. /A cikkben sincs egy szó sem tüntetésről/
A sajtótéjékoztatóhoz szintén nem kell engedély, mint ezt már idppp és írta.
Bringás
@nomercim: viszont a molinó elhelyezésére kell engedély!
eszegfu
@Bringáss: Humorosnak, vagy mifenének tetszik lenni. Ha velem óhajt beszélgetni, vagy talán reagálni a hsz-mre, akkor kérem mellőzze ezt a fajta primitiv, kétértelmü szöveget, ami nem mellékesen nem is a tárgyról szól. Annyi tiszteletet kérek, mintha az édesanyjához beszélne, de mondhatom ugy is, amennyi tiszteletet magának is elvár tőlem. Ha pedig nem megy, akkor bátran "lapozzon", vagy "ugorja" át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.