Az erős magyar állam léte alapvető fontosságú a magyarság megmaradásához – erről beszélt a honvédelmi miniszter a szigetvári Zrínyi Napok keretében szerdán megtartott nemzeti kegyeleti emlékülésen a baranyai városban.

Simicskó István a rendezvény résztvevői előtt a 450 évvel ezelőtt történtek tanulságára utalva úgy fogalmazott: "a történelem megtanított minket arra, hogy a magyarság addig létezhet, amíg van erős magyar állam".

Az erős magyar állam és hadsereg védelmezi határainkat, hagyományainkat, értékeinket

– tette hozzá.

A nemzetállamok megmaradásának fontosságát kiemelve azt mondta: "nem hisszük azt, hogy a kultúráknak, civilizációknak össze kell keveredni". A honvédelmi miniszter szerint az Európai Uniónak és valamennyi nemzetének a hiszékenységgel szemben ma erős hitre van szüksége.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moareka
Már nincs erős magyar állam, Simicskó úr, ha nem vette volna észre, csak egy diktátor vezette bírka banda, néhány ellenük tehetetlenűl hadakozó pár ezer emberrel...
moareka
Már nincs erős magyar állam, Simicskó úr, ha nem vette volna észre, csak egy diktátor vezette bírka banda, néhány ellenük tehetetlenűl hadakozó pár ezer emberrel...
papa.49
@moareka: Sőt tovább megyek a Zrinyi idejében SE VOLT ERŐS ÁLLAM, hanem semmilyen állam nem volt, a törökvész idején pont ilyen állapotok uralkodtak mint most vannak, fejetlenség, a török kirabolta az országot, széthúzás, segítséget nem adott Bécs se, meg Európa többi állama se, Erdély meg éppen ,,hódoltság,, volt!!!
Ez igazi balfasz példa volt, na de mit várhatunk egy karatematyitól, hát a történelmünk ismeretét biztos nem!!!
magyarbakancs
"Az erős magyar állam léte alapvető fontosságú a magyarság megmaradásához – "
150 év Török uralom.
400 éves Habsburg uralom.40 éves Orosz uralom alatt is voltunk.
Nem voltunk erősek de meg maradtunk.
papa.49
@magyarbakancs: Tulajdonképp Hunyadi Mátyás után nem is létezett független magyar állam, se gyenge, se erős, legfeljebb néhány napig hónapig, ill. 2 évig a 1848. szabadságharc alatt,ez a nagy igazság a simicskó meg hülye mint a tök!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.