Hollik Istvánnak nincs szerencséje Juhász Péterrel. Az Együtt alelnöke már másodszor hackelte meg a sajtótájékoztatóját.

A politikus azt mondta: beismerő vallomásnak tekinthető Juhász Péter reagálása arra a hírre, amelyik szerint kapcsolatban áll Portikkal.

A kormánypárti képviselő közölte: az Energol korábbi vezetőjének egyik volt rabtársa azt mondta, Portik Tamás kapcsolatban áll Juhász Péterrel, és az Együtt politikusa pénzt kap, hogy kéréseit végrehajtsa. Hollik István felszólította Juhász Pétert, válaszoljon: kapott-e pénzt Portik Tamástól, és ha igen, mennyit, és mit kellett azért tennie.

Szerinte az eseményt "érdekes fénytörésbe helyezi", hogy még 2008-ban Portik Tamás és Laborc Sándor, a Gyurcsány-kormány egykori nemzetbiztonsági hivatali főigazgatója többször is találkozott egymással, és később nyilvánosságra került jegyzőkönyvek szerint arról beszéltek: le akarnak járatni fideszes politikusokat.

Ekkor Portik Tamás vállalta, hogy fideszes politikusok kompromittálására fog gyűjteni és gyártani információkat – mondta Hollik István. Úgy fogalmazott: nem meglepő, hogy Portik még nem tett le ígéretéről, és a jelenlegi kormányt és kormánypártokat hibáztatja, amiért börtönbüntetését tölti, célja eléréséhez pedig Juhász Pétert használja fel.

Közölte: beismerő vallomásnak is tekinthető Juhász Péter csütörtöki reagálása, amely szerint egy sajtófigyeléssel foglalkozó kollégáját kérte meg arra, hogy állítson össze egy paksamétát Portik kapcsolattartójának. Hollik István emlékeztetett Juhász Péter azon kijelentésére is, miszerint nem lepődne meg, ha előkerülne egy fénykép, amelyen a kapcsolattartó egy borítékot vesz el tőle vagy ad át neki.

"Juhász Péter saját bevallása alapján munkatársaival együtt egy gyilkosságért elítélt bűnözőnek sajtófigyeléseket készít és borítékokat ad át, amiben ki tudja, mi van" – tette hozzá. A KDNP politikusa választ kért mindezek miatt arra: mit keresett Juhász Péter egy elítélt bűnöző tárgyalásán, miért ment oda? Ha el is ment a tárgyalásra, hogyan lehetséges, hogy teljesítette az elítélt bűnöző kapcsolattartójának kérését sajtófigyelésre.

Hogyan zajlottak és hol zajlottak le, vagy voltak-e Portik Tamás kapcsolattartójával találkozók Juhász Péterrel? Ki adta azokat a borítékokat, amelyből Juhász Péter kapott? – sorolta kérdéseit, legfontosabb kérdésnek ítélve: Juhász Péter kapott-e pénzt Portik Tamásról, ha igen, mennyit, és mit kért cserébe Portik Tamás?

A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja, hogy egy jelenleg is aktív politikus rendszeres kapcsolatban áll egy gyilkosságért elítélt bűnözővel, akit az alvilág fejeként tartanak számon – jelentette ki.

"Úgy gondoljuk, hogy egy politikusnak semmilyen kapcsolata nem lehet alvilági bűnözőkkel. Úgy látszik, hogy a baloldal ezt a leckét nem tanulja meg, és folyamatosan kapcsolata van az alvilággal, maffiózókkal, bűnözőkkel, eljár a tárgyalására, sajtófigyelést készít egy bűnözőnek, mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk" – zárta szavait.

Hollik István arra a kérdésre, hogy ha korábban a bűnöző Portik szavait nem tartották hitelesnek, most egy másik elítéltét miért veszik figyelembe, úgy felelt: nemcsak a rabtárs szavaira alapoznak, hanem Juhász Péter mondataira.

"Ő mondta, hogy ott volt a tárgyaláson, ő mondta, hogy a titkárnőjével kapcsolatban volt, ő állította, hogy borítékokat adott és vett át Portik Tamás ügyintézőjével, ő mondta, hogy a bűnöző kérte meg a titkárnőjén keresztül, hogy készítsen neki sajtófigyeléseket" – mondta. Hozzátette: arra kíváncsiak, egyáltalán miért van vele kapcsolatban.

Juhász színre lép

A sajtótájékoztatón megjelent az Együtt alelnöke is, aki hazugságnak nevezte az állításokat, és kijelentette: csak akkor látta Portik Tamást, amikor a Rogán Antal által ellene indított perben beidézték.

Hozzátette: Portik kapcsolattartója a szembesítés után kereste meg azzal, hogy fényképe van Rogán Antal és Portik Tamás találkozásáról. A hölgy ekkor kérte: Juhász nyomtassa ki neki Facebook-bejegyzéseit és a témában megjelent cikkeket, mivel ő nem használ internetet.

Juhász Péter szerinte arról van szó, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt és Rogán Antal minisztert, az V. kerület egykori polgármesterét egyaránt zavarja, hogy utóbbira "gyakorlatilag már rábizonyítottuk, hogy bűnöző és bűnözőkkel üzletel".

Még a bíróságnak kell ezt kimondania – tette hozzá.

Juhász Péter mondandóját követően azt kérdezte Hollik Istvántól, megválaszolta-e minden kérdését, aki erre azt firtatta: miért bújik egy alapítvány mögé, amikor a vagyonáról volt szó, miért felejtette el az autóját megemlíteni bevallásában. Az Együtt alelnöke erre azt mondta: az autót "önöknek köszönhetem", ugyanis az őt ért támadások után kapta egy támogatótól. Juhász Péter Hollik István azon kérdésére, hogy kapott-e pénzt Portik Tamástól, nem válaszolt.

Juhász nem először hackeli meg Hollik sajtótájékoztatóját. Márciusban, amikor a KDNP-s képviselő az Együtt alelnökének a vagyonosodását firtatta szabályosan elmenekült a sajtóteremből. Nincs szerencséje ezzel a témával.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Érdekes, hogy a törpepárt most hitelt ad egy bűnöző állításának, de amikor a gülüszeműnek átadott pénz miatt kért az ellenzék vizsgálatot, az ügyészség rá se hederített, mert egy bűnözőnek nem lehet hitelt adni, így vizsgálat sem lett. Hiába így megy ez a tisztakezű Kaya Ibrahim népénél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grumpycat
Ez az ember, és a pártja pontosan annyit ér, mint tetű valagán a pörsenés. Mint a magyar politikai elit. Mint a szavazóik.
Desischado
Ha nekik jó, akkor igazat mond a bűnöző, ha meg nem, akkor nem kell figyelembe venni, mert úgyis hazudik. Így működik az igazság, á la fidesz módra!
Perwool
@nezelodo: Ott van pl. Zuschlag nevű büntetett előéletű és rendkívül hiteles fiatalember is varázsütésre mindig olyankor kerül elő a kalapból, amikor éppen a Fidesznek szüksége van rá.
És véletlenül mindig pont olyan dolgokat mond, amire a Fidesznek éppen szüksége van, az aktuális politikai játszmájában.
Mennyi véletlen egybeesés?
Grumpycat
@Perwool: Csuszlág keresi a locsolótömlőt...
nezelodo
Elnéztem ezt a "keresztény politikust", visszataszító egy alak akkor is, ha nem szólal meg, bizony minden áron megakadályoznám, hogy az unokáim közelébe menjen...
vadnarancs
Nekem erről az egészről a vadász meg a medve sztorija jut eszembe :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.