Kideríthetetlen, kiknek kellett volna bejelentkezni és tagdíjat fizetni a nemzeti agrárkamarának. Több ezer cég kaphatott indokolatlanul felszólítást. Tényi feljelentését az ügyészség azzal utasította el, hogy a kamara magatartása nem bűncselekmény. Annak vizsgálatára pedig az ügyészségnek nincs törvényes lehetősége – közölte lapunkkal a Fővárosi Főügyészség szóvivője –, hogy a kamara helyes gyakorlatot alakított-e ki egy rá vonatkozó törvény alkalmazására.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
erről ezt írtam:

Nem bűncselekmény hanem tradíció

A derék bírák szerint a tudatos félrevezetés nem bűn cselekmény akkor sem, ha ezzel anyagi károkat okoznak

A Népszabadság számol be róla, hogy „Még a 400 ezer tagot számláló Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamaránál (NAK) sem tudják, hány cég és magánszemély ’értette félre’ az érintettek szerint nagyon is félreérhető regisztrá¬cióra és tagdíjfizetésre szóló felhívásukat, és fizette be az agrárkamarai tagdíjat feleslegesen.”.
„Tényi István Fidesz-közeli feljelentőaktivista pedig feljelentést tett a rendőrségen csalás gyanújával, mivel szerinte a kamara a vállalkozásoknak küldött hiányos és emiatt félreérthető regisztrációra (és fizetésre) felszólító leveleivel megtévesztette a címzetteket, akik – ha nem néztek alaposan utána, hogy a törvény valóban vonatkozik-e rájuk – kétezertől akár több százezer forintig terjedő összeget fizethettek be feleslegesen.”.
A derék ügyészség persze elutasította a gyanút, ez várható is volt, de az indoklás az már nem semmi: „a kamara magatartása nem bűncselekmény”!
Nos ha nagyon meggondolom ebben sincs semmi meglepő a tudatos kárt-okozó félrevezetés már mindennapjaink szerves része, amiben ártunk és qurmányunk jár az élen! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.