Az MSZP kezdeményezi a parlamentben az iskolatejprogram kiterjesztését annak érdekében, hogy minden diák kaphasson legalább egy pohár tejet vagy annak megfelelő tejterméket a tanítási napokon.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta, szégyenletes, hogy miközben a Fidesz

"naponta milliárdokat költ értelmetlen intézkedésekre, az ország pedig belefullad a központi korrupcióba", addig a kormány "már egy pohár tejet is sajnál a gyerekektől".

Az ellenzéki politikus szerint szeptembertől a kabinet pénzhiány miatt kizárja a rászoruló gyerekek 40 százalékát az iskolai tejprogramból. A szigorítás miatt írásbeli kérdéssel fordulnak az agrárminiszterhez.

Az MSZP tudni szeretné, pontosan hány gyerek esik el az ingyenes tejadagtól, továbbá azt is, igaz-e, hogy a megszorítás csak az állami iskolákat érinti, míg az egyháziakat nem – sorolta.

Bangóné Borbély Ildikó felszólította a kormányt, hogy a iskolatejprogram szűkítése helyett terjessze ki azt minden diákra és tanítási napra. A szocialista képviselő szerint ez nem csak a gyereknek lenne nagy segítség, hanem a tejválsággal küzdő magyar gazdaságnak is.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
nagyon jó az.az én osztályom ugyan nem szerette,ezért mindig más hozott oldódó kakaót,úgy mindegyik nagyon szívesen megitta :-)
silber13
@Grumpycat: A drótszamár biztosan tehénben pasztörizált tejet vedel!
Grumpycat
@silber13: Hát, ahol ő lakozik és vedel, az nem pasztörizált. Csutiasshole.
Apatszerek
Ez egy politikai nyilatkozat, higgy a politikusnak nem iszol tejet!
Borsodi
Mielőtt a reform kajától éhen hallnak szegények be is fosnak.
varrólány
Remek programjuk van! Arra a fehér színű műlötyre gondolnak? Annál már feltételezhetően a víz is egészségesebb . Össze lehet hasonlítani az igazi tehéntejjel , ízében nem hasonló, talán csak színben passzol.
Akkor már inkább annak megfelelő tejtermék , talán annak nincs olyan hajtóereje már ha allergiás rá valaki .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.