Orbán Viktor miniszterelnök szerint az október 2-i, a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás után komoly küzdelmet kell folytatni Brüsszelben az európai bevándorlási szabályok megváltoztatásáért.

A kormányfő erről a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű rendezvényt megelőzően, a találkozónak helyet adó Dobozy kúria előtt beszélt újságíróknak.

Orbán Viktor azt mondta, hogy az Európai Bizottság két döntését kell megváltoztatni: a menekülteket szétosztó mechanizmusról szólót, amely szerint a migránsok számának nincs felső határa, valamint a családegyesítés megkönnyítéséről hozott döntést, amely alapján megsokszorozódhat a bevándorlók száma.

A változást támogatók most kisebbségben vannak,

"október 2-a után élet-halál harcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket. Azt sem tudom mondani, hogy ez biztosan sikerülni fog"

- jegyezte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor leszögezte: a népszavazás nem pártügy, hanem Magyarország jövőjéről szól. Hozzátette, aki nem megy el szavazni, átadja a döntés jogát másoknak, és elfogadja azt az álláspontot, ami kialakul.

A kötcsei találkozóról elmondta: Európa általános állapotáról fog beszélni, szól azokról a bajokról, amelyek elvezették Magyarországot a kvótareferendumhoz, amely egy "általános civilizációs elgyengülés" következménye.

"Az Európai Unió mellett fogok érvelni, amellett, hogy Magyarország az európai közösséghez, és így az Európai Unióhoz tartozik, és jó hogy ez így van"

- mondta. Az uniót azonban meg kell változtatni ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat benne – tette hozzá.

Közlése szerint a kötcsei találkozón Magyarország kiemelkedő gondolkodói, orvosok, mérnökök, tudósok vannak jelen. Arra fogom őket kérni, hogy "szelíden, higgadtan mindent magyarázzunk el az embereknek, vállaljuk a vitákat" – jelezte Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a közelgő pozsonyi nem hivatalos EU-csúcstalálkozón Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének hatásai mellett szó lesz az ukrán-orosz konfliktusról, a déli európai folyosóról, amelyen át a muszlim bevándorlók áramlanak Európába, és Olaszországról, amelyen keresztül a Földközi-tenger felől "áll invázió alatt az európai közösség".

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@1magyar: Akkor ezzel fel is van mentve az Orbán maffia ???
Ha ezek is lopnak meg azok is, akkor a mások hülyesége és szemétsége nem menti fel a jelenlegieket.
Akkor az a lényeg, hogy ne Nokiás-doboz legyen az "alkotmányossági költség" mértékegysége hanem a Louis Vuitton ???
2014-ben teljes felhatalmazást kapott a kormányzópárt 4 évre. Minden eszköze megvan, hogy a belátása szerint cselekedjen. Minek is kell Mariska nénit megkérdezni? Azt sem tudják miről van szó, tipikus népbutítás: hívószó: migráns, válasz: nem. Plusz még egy kis beszaratás, Ne kockáztassuk. Mit is?Október 2. után mi lesz...megvédenek a migránsoktól..fel fogni tűnni a jó népnek, hogy közben széthordták az országot ...készülnek új ellenséggel...migránsok hamarosan kipukkadnak...???
A kampány kizárólagos célja a majré, a hisztéria a fenntartása. Gondolom senki nem hiszi komolyan, hogy Brüsszelben tűkön ülve várják, hogy vajon mi lesz a magyar szavazás eredménye! Ugyanaz, mint bárhol máshol, ha szavaznának. Csak máshol nem basznak el egy valag pénzt arra, hogy megszavazzák a nyilvánvalót.
Ez a szavazás nem más mint, a közpénzek hülye elbaszása.
Nem beszélve a hülye kérdésröl... mert nem azt kérdezi, hogy akarod e hogy migránsokat telepítsenek be, hanem "„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Vagyis felhatalmazod, hogy belátása szerint cselekedjen. Amire eddig is felhatalmazása volt!. Ergo, ha "elveszti a szabadságharcát" vagyis ami törvényileg az EU felé kötelező azt végre kell hajtania. Amit ugye februárban alá is írt! Vagy, kint tágasabb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
juttka
@Grumpycat: Bárcsak igazad lenne, de félő, hogy többen mennek el szavazni, mert elhiszik, hogy ezzel megvédik az országot, és több lesz a nem szavazat.
juttka
@Borsodi: Dehát azt sem tudja, mi a munka! Bármihez hozzányúlna, tönkretenné. Talán kőbányába, követ törni, ahhoz ész sem kell.
Grumpycat
@juttka: Az országot orbántól és a csőcselékétől kell egyedül megvédeni.
juttka
@Grumpycat: Nekem is ez a véleményem.
kukac50
300 személynek már adtak engedélyt Magyarországon élni, már csak ezer személy miatt kell szavazni. Értelmesebb volna a kórházakra költeni a szavazás költségét.
Már több mint 16000 letelepedési kötvényt is eladtak arról miért nem tartottunk Népszavazást?
Szegény nem jöhet csak az aki kölcsönt ad a kormány közeli bagázsnak, amit majd kamatostól a Magyar adófizetők fizetik vissza.
varrólány
Azért csak nem kéne még belehalni ! "Ej ,ráérünk arra még"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.