A kormány minden eddiginél nagyobb béremelési programot indított szeptembertől az egészségügyi szakdolgozóknak, annak eredményeként az ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten.

Halász János a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az egészségügyben a rendszerváltás óta, 26 éve nem volt példa ilyen mértékű és ennyire kiszámítható többéves béremelési programra.

Kiemelte, az egészségügyi szakdolgozók jövedelme négy lépésben növekedhet: a bérek idén szeptemberben átlagosan 26,5 százalékkal emelkednek, majd jövő novemberben 12 százalékkal, az azt követő két évben pedig 8-8 százalékkal.

A szóvivő szerint mindez azt mutatja, hogy míg a baloldal kormányzása idején az egészségügyben pénzelvonás, kórházbezárás, elbocsátások és összességében létbizonytalanság volt tapasztalható, addig a Fidesz megbecsüli és támogatja az ágazatot, valamint az abban dolgozókat.

Halász János közlése szerint a kormány azon dolgozik, hogy az egészségügyben jobb anyagi és munkakörülmények között lehessen dolgozni. Hangsúlyozta, szeptembertől nem csak az ápolók, hanem a szakorvosok, szakgyógyszerészek alapbére is nőtt, most 107 ezer forinttal, amit jövő novemberben újabb 100 ezer forintos emelés követ. Fontosnak nevezte, hogy a béremelés az Országos Mentőszolgálat orvosait és szakdolgozóit is érinti.

A kormány az idén és jövőre 100 milliárd forintot fordít ezekre a béremelésekre – mondta a szóvivő, hozzátéve, a Fidesz kormányzása óta az egészségügyi dolgozók bérrendezésére eddig 300 milliárd forintot fordítottak.

Halász János emellett megjegyezte, az egészségügyi alapellátásban dolgozók most 41 százalékkal több pénzt vihetnek haza, mint 2010-ben és további emeléssel számolhatnak. Példaként említette, hogy a házi- és gyermekorvosoknak idén is praxisonként átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, a védőnők fizetésemelése havi 30-35 ezer forinttal, míg a fogorvosi praxisok támogatása havonta 50-55 ezer forinttal lesz magasabb.

A Fidesz szóvivője felidézte azt is, a kormány jogszabályban garantálja, hogy az önkormányzatok teljes egészében a védőnők béremelésére fordítsák az erre szánt kormányzati támogatást.

Összességében 325 milliárd forinttal jut több az egészségügyre a jövő évi költségvetésben, mint a baloldali kormányok utolsó büdzséjében – fejtette ki Halász János, aki hozzáfűzte azt is, hogy emellett 500 milliárd forint értékben újulnak meg kórházak, rendelők.

A kormánypárti politikus emlékeztetett továbbá, a kabinet korábban a pedagógusoknál, rendőröknél és katonáknál vezetett be többéves béremelési programokat, amelyekkel átlagosan 50 százalékkal növekedik az érintettek jövedelme.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Ja, 2019-re. Addig is, azért is szavazz rájuk. Hülye aki benyalja, és ha benyalja, megérdemli.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@simmering73: Sehol nem lesz 65%. 16%-ot eleve csak a 2018-as választások utánra ígérnek.
Desischado
Elég annyi, hogy egy vizsgálatra hónapokat kell várni, mert hiány van minden téren. Aki ezt elhiszi, nyugodtan menjen bégetni a legelőre!
roch
"Rekordbéremelést ígér a kormány az egészségügyi szakdolgozóknak"

KEVÉS!
És igazából arra sincs garancia, a mai magyar valóságban hogy betartják az ígéretüket.
A vérgeci orbánkormány ígér fűt-fát, mert miért ne.
Aztán hoznak egy vissza halályos rendeletet.

Menj innen orvos, ápoló!
Amikor majd meghal sok/még több magyar, majd rájönnek a fideszes gecik, hogy mennyire siserahad a fajtájuk.
Ja, nem fognak változtatni, csak felfogják végre, hogy miért kell lámpavason végezniük.
szaboria1
A fidesz kormány ígérete egy nulla azok az idősek akik még élnek emlékeznek a 98-as választáskor is ígérték a 20%-os nyugdíj emelést megnyerték a választás és utána jól átverték a nyugdíjasokat. Vagy hol van a lenyúlt MANYUP
pénz az emberek számláján?
Akik még hisznek ezeknek azok már menthetetlenül betegek.
nusika
"ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten." ...ha összeadom a még nem létező és többi ígért emelést, az sem teszi ki a szakdogozók 65% emelést. Csak idézni tudom, hogy lári-fári -...
...nagyon sokszor elgondolkodtam, hogy 3-4 millió szavazónak, hogyan tudnak ennyi hazugságot megetetni, elhitetni, annak ellenére ahogyan simmering73 is írta, igértek már 400% is, és ???...vagy 13 és 14-ik nyugdíjat !! Ellopták a 3 ezer milliárdot a pénztárból és mi lett??? semmi, senki ""még észre sem vette""!!! Nézünk mint a b...úúúúú
papa.49
A 2019. re ígért 65 % béremelésből nem lehet ma kaját, ruhát venni, az hogy közel 3 év múlva mi lesz ma nem érdekes!!! Ma kell a családnak enni adni, ma kell a gyermekeknek ruhát, cipőt, tanszereket venni, nem majd egyszer a távoli jövőben!!!
Aki ezt elhiszi annak csak azt tudom mondani ,,részvétem,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.