A kormány minden eddiginél nagyobb béremelési programot indított szeptembertől az egészségügyi szakdolgozóknak, annak eredményeként az ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten.

Halász János a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az egészségügyben a rendszerváltás óta, 26 éve nem volt példa ilyen mértékű és ennyire kiszámítható többéves béremelési programra.

Kiemelte, az egészségügyi szakdolgozók jövedelme négy lépésben növekedhet: a bérek idén szeptemberben átlagosan 26,5 százalékkal emelkednek, majd jövő novemberben 12 százalékkal, az azt követő két évben pedig 8-8 százalékkal.

A szóvivő szerint mindez azt mutatja, hogy míg a baloldal kormányzása idején az egészségügyben pénzelvonás, kórházbezárás, elbocsátások és összességében létbizonytalanság volt tapasztalható, addig a Fidesz megbecsüli és támogatja az ágazatot, valamint az abban dolgozókat.

Halász János közlése szerint a kormány azon dolgozik, hogy az egészségügyben jobb anyagi és munkakörülmények között lehessen dolgozni. Hangsúlyozta, szeptembertől nem csak az ápolók, hanem a szakorvosok, szakgyógyszerészek alapbére is nőtt, most 107 ezer forinttal, amit jövő novemberben újabb 100 ezer forintos emelés követ. Fontosnak nevezte, hogy a béremelés az Országos Mentőszolgálat orvosait és szakdolgozóit is érinti.

A kormány az idén és jövőre 100 milliárd forintot fordít ezekre a béremelésekre – mondta a szóvivő, hozzátéve, a Fidesz kormányzása óta az egészségügyi dolgozók bérrendezésére eddig 300 milliárd forintot fordítottak.

Halász János emellett megjegyezte, az egészségügyi alapellátásban dolgozók most 41 százalékkal több pénzt vihetnek haza, mint 2010-ben és további emeléssel számolhatnak. Példaként említette, hogy a házi- és gyermekorvosoknak idén is praxisonként átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, a védőnők fizetésemelése havi 30-35 ezer forinttal, míg a fogorvosi praxisok támogatása havonta 50-55 ezer forinttal lesz magasabb.

A Fidesz szóvivője felidézte azt is, a kormány jogszabályban garantálja, hogy az önkormányzatok teljes egészében a védőnők béremelésére fordítsák az erre szánt kormányzati támogatást.

Összességében 325 milliárd forinttal jut több az egészségügyre a jövő évi költségvetésben, mint a baloldali kormányok utolsó büdzséjében – fejtette ki Halász János, aki hozzáfűzte azt is, hogy emellett 500 milliárd forint értékben újulnak meg kórházak, rendelők.

A kormánypárti politikus emlékeztetett továbbá, a kabinet korábban a pedagógusoknál, rendőröknél és katonáknál vezetett be többéves béremelési programokat, amelyekkel átlagosan 50 százalékkal növekedik az érintettek jövedelme.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hazudtak már nagyobbat is, egyel több, vagy kevesebb, nem számít. Nincs olyan szerencsétlen hülye, aki ígérni ne tudna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nusika
... jövő novemberben 12 százalékkal, az azt követő két évben pedig 8-8 százalékkal. "" Amíg a következő béremelés megérkezik, ha lesz, milyen "árak" lesznek az üzletekben??Ez már csak arra lesz jó, hogy elmondják, hogy megcsinálták. Most lett volna jó, legalább az 50% emelés, ami hasznosabb lett volna.
Macskaszem
Hazudtak már nagyobbat is, egyel több, vagy kevesebb, nem számít. Nincs olyan szerencsétlen hülye, aki ígérni ne tudna.
ágimami
Ez mind szép és jó (már ha igaz lesz) de már megint hol van a KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZET
béremelése???
Hosszú évek óta egy fillér béremelést sem kaptak!!!
Egy kórházban nem csak ápolók, szakdolgozók és orvosok vannak, hanem KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZET is (pl. adminisztrátor), akik nélkül nem mennének semmire!!!
Régen nem volt ennyire különválasztva, akik a kórházban dolgoztak, azok egészségügyi dolgozók voltak, miért kellett ezen változtatni???
kisrigó
A Medgyesi kormány emelt 50%-ot az egészségügyben egyszerre, nem ígérgetve, csöpögtetve apránként, hogy majd...Emlékezetem szerint nem vették külön a kiszolgáló személyzetet. hanem mindenki megkapta az emelést. Így igaz, pl beteghordók, irodai dolgozók nélkül nem tud működni az egészségügy. Azt hiszem, hogy ennek ellenére a magán intézeteknek nem kell félni, hogy nem lesz elég páciensük!
justhpeter
Tényleg hülye, aki ezt beveszi. Azért ígér 2018-ra is, hogy addig az összes töppedt agyú rá szavazzon.
simmering73
65% lóf@sz ahhoz képest, amit az első regnálásukkor hazudtak: 400%. Elmentek ti a jó k... ...ba-
Borsodi
Mi nekik a rekord,ezek mind az ígéret földjén született hazug valamik.A rekordot Matolcsi tartja.
human
@simmering73: Sehol nem lesz 65%. 16%-ot eleve csak a 2018-as választások utánra ígérnek.
Desischado
Elég annyi, hogy egy vizsgálatra hónapokat kell várni, mert hiány van minden téren. Aki ezt elhiszi, nyugodtan menjen bégetni a legelőre!
roch
"Rekordbéremelést ígér a kormány az egészségügyi szakdolgozóknak"

KEVÉS!
És igazából arra sincs garancia, a mai magyar valóságban hogy betartják az ígéretüket.
A vérgeci orbánkormány ígér fűt-fát, mert miért ne.
Aztán hoznak egy vissza halályos rendeletet.

Menj innen orvos, ápoló!
Amikor majd meghal sok/még több magyar, majd rájönnek a fideszes gecik, hogy mennyire siserahad a fajtájuk.
Ja, nem fognak változtatni, csak felfogják végre, hogy miért kell lámpavason végezniük.
szaboria1
A fidesz kormány ígérete egy nulla azok az idősek akik még élnek emlékeznek a 98-as választáskor is ígérték a 20%-os nyugdíj emelést megnyerték a választás és utána jól átverték a nyugdíjasokat. Vagy hol van a lenyúlt MANYUP
pénz az emberek számláján?
Akik még hisznek ezeknek azok már menthetetlenül betegek.
nusika
"ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten." ...ha összeadom a még nem létező és többi ígért emelést, az sem teszi ki a szakdogozók 65% emelést. Csak idézni tudom, hogy lári-fári -...
...nagyon sokszor elgondolkodtam, hogy 3-4 millió szavazónak, hogyan tudnak ennyi hazugságot megetetni, elhitetni, annak ellenére ahogyan simmering73 is írta, igértek már 400% is, és ???...vagy 13 és 14-ik nyugdíjat !! Ellopták a 3 ezer milliárdot a pénztárból és mi lett??? semmi, senki ""még észre sem vette""!!! Nézünk mint a b...úúúúú
papa.49
A 2019. re ígért 65 % béremelésből nem lehet ma kaját, ruhát venni, az hogy közel 3 év múlva mi lesz ma nem érdekes!!! Ma kell a családnak enni adni, ma kell a gyermekeknek ruhát, cipőt, tanszereket venni, nem majd egyszer a távoli jövőben!!!
Aki ezt elhiszi annak csak azt tudom mondani ,,részvétem,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.