Egyébként a kultúra, amit ön félt az már rég nem az, amit ön gondol. Nemcsak Brüsszelben, Londonban, vagy Stockholmban nem az, hanem már Prágában vagy Budapesten sem. A globalizáció, a szekularizáció, a kommunikációs technológia egységesítő ereje, a szabad és olcsó mozgás lehetősége, a nemzetközi média és kultúracsere visszafordíthatatlanul megváltoztatta Európát s az egész világot. Amit ön félt, annak már vége, menekültekkel vagy nélkülük. Ideje azzal foglalkozni inkább, hogy hogyan csempésszük bele ebbe a nagy kavarodásba Magyarországot, s a magyar örökséget. Semmi nem állít meg minket abban, hogy az irodalom új írjei, az infótechnológia új finnjei, a zene új svédjei, az oktatás új szingapúrijai, a konyhaművészet új görögjei, vagy miért is ne, a béketeremtés s a humanitarizmus új norvégjai legyünk. Mert ezek is lehetnénk. Ezek mind méretileg kb. ugyanakkora népek, mint mi, s pont úgy megvolt a maguk nehéz sorsa. Csak ők nem folyton a múltban keresik a dicsőséget és utasítják el a...

Feltöltő: soljanka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem ért ez a lopáson kívül semmi egyébhez, ahhoz viszont nagyon!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@soljanka: ez jó, remélem lesz olyan aki él is vele és rákérdez a görénynél.
soljanka
@lampa laz: Biztos lesznek.
Én sajnos nem kaptam. Mondjuk én otthon sem voltam csendben, így lehet hogy listás vagyok, és nem érek meg egy bélyegnyit sem. :)
lampa laz
@soljanka: nagyon megértek arra, h el legyene takarítva a pi**ba.
JAJMÁR
Egy populista szólamokból kiskirályságot építőnek meg a hű...e béreseinek és nyaloncainak, ez a gondolkodásra késztető reális helyzetelemzés felér egy traumával.
kkalman
Ha ezt a levelet elolvasta, akkor azóta lélegeztetőgépen van, mert levegőt természetes úton biztos, hogy nem kap.
bakegya
Azt csakkk halkan mondom-ezek maguktól nem fognak eltakarodni!!!
VISZONT NÉHÁNY EZER MENEKÜLŐ EMBER A VICCTORT KURMÁNYOSTÓL TÉRDRE KÉNYSZERÍTHETNÉ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.