Ahogy azt a Propeller is megírta, Orbán Viktor pofátlan hangvételű levelet intézett a külföldön dolgozó magyarokhoz. Az üzenet lényege: voksolásra buzdította azokat is, akik egyébként nem szavazhatnak levélben.

Nem hagyta ezt szó nélkül egy erdélyi születésű, Belgiumban dolgozó magyar fiatalember, aki Facebook-bejegyzésében teszi helyre Magyarország miniszterelnökét.

A fontosabb részletek:

Miért jönnek Európába a menekültek?

Először is azt állítja, hogy „Brüsszel rossz politikája idézte elő” a menekültválságot, és hogy emberek milliói „azért jönnek ide, mert egyes európai vezetők felelőtlen ígéreteknek tesznek.” Nem miniszterelnök úr, nem Brüsszel politikája, s nem tudom kik és milyen ígéretei miatt jönnek a menekültek Európába. Azért jönnek, mert lebombázták a házukat, utcájukat, meghaltak szeretteik s barátaik, lebombázták iskoláikat és bombázzák most már az utolsó még álló korházaikat is. Én sem maradnék ott családommal, s valószínűleg ön sem.

Amikor a magyarok háború elől menekültek,

37 ország fogadott be minket, egyesek tízezrével, mindössze pár hónap alatt. Nem riogattak velünk, nem is szavaztatta senki politikus saját népét, hogy éppen akarnak-e minket. Emberi jóérzés, szolidaritás, és nem mellékesen a nemzetközi jog vezérelte a nyugatiakat. S vezérli most is. Ez vezérelhetné a magyarokat is, ha a kormányunk állami szintű xenofóbia propagálása helyett azt tenné, amit ilyenkor helyes.

Bevándorlás és terrorizmus

Továbbá azt mondja, hogy a „bevándorlás” miatt nőtt meg a terrorcselekmények száma Európában. Miniszterelnök úr, a 2015-ös európai menekültválság elindulása után történt párizsi, brüsszeli, nizzai és németországi terrorcselekmények több tíz elkövetője közül bizonyíthatóan csak 3 (!) jött a mostani menekülthullámmal. Szinte az összes többi Európában született és élt. Az vitathatatlan, hogy a menekültek között lehetnek terrorcselekményekre kiküldött DAESH tagok, egyetértünk abban, hogy ellenőrizni kell mindenkit. De a jelenlegi iszlamista terror-hullám mögött elsősorban európai vagy régóta Európában élő emberek állnak.

Veszélyben lenne a kultúránk?

1.300 de még 13.000 menekült sem veszélyeztethet sem kultúrájában se gazdagságában 10 (+2) millió magyart. Százalékok miniszterelnök úr, százalékok, számolni kell mindig. Ennél sokkal nagyobb számú bevándorlót s menekültet asszimiláltunk csak az elmúlt 27 évben minden gond nélkül, s minden bizonnyal több milliót Szent István intelmei óta.

Nem tart örökké a hatalom

Önök egyszer úgyis elmennek. S önök után, akarva-akaratlanul, olyanok jönnek majd, akik nem félni fognak az új globalizált világtól, nem uszítani fognak a menekültek ellen, nem gátolni akarják majd a nyitottabb és egységesebb Európát, nem a saját alkalmazkodás-képtelenségüket akarják majd ráerőszakolni a népre, hanem fejest fognak ugrani ebbe a mostani világba, amelyben ők már felnőttek, okostelefonjaikkal a kezükben

- olvasható az intelem.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
...TOLMÁCSOT NEKI, HOGY A FELCSUTKAY TÖRPE TEKNŐS IS MEGÉRTSE
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@hemami: olvas utána a muszlim vallásnak mielőtt komentet írsz. És mi van a keresztény menekültekkel?
eugen4402
Hát ez az..!!! Brüsszel rossz politikája az oka minden rossznak, ami a magyarembereket gyötri. Kezdve ott, amikor a kampányban egymillió új munkahelyet ígértek, csak nem fejtették ki a részleteket...
Aki Én
Károly Páricsi · London!

Nem gondoltam, hogy 6 és fél év után van olyan szellemi toprongy, aki még mindig a sosem volt 2/3-on rugózik. Aki négy mondattal ennyire világossá teszi ostobaságát, az jobban tenné ha nem osztaná az észt. De a stílusodból ítélve cseppet sem vagy tisztában magaddal.
Esetedben az maga lett volna a csoda, ha megértetted volna Gábor Kelemen írását.
Hidd el, nem te vagy, akinek ki kell állni a korrupt rezsim védelmére, mert még ahhoz sincs meg az eszed. Az ilyen hozzászólások csak a kritikusokat igazolják.
human
@Aki Én: Óh, hát a békemenet első sora tele volt ilyen emberekkel. Az a sok tízezer ember azóta rájött, hogy átvágták őket a palánkon a CÖF. Azóta sem tudtak békemenetet szervezni. Legutóbbi erőfitogtatásuk abban merült ki, hogy Rolls Roysal furikáztak egy tucatnyian egy választás előtt.
dr. prédikátor
Gondoljátok hogy egy ilyen pióca mint a velocipéd aki egész nap a viktor szopkin seggén lóg tudja értelmezni a levelet???Egyáltalán el jut a tudatáig???Ez csak cumizni meg nyalni tud!!!
Jozefina
Hát igen lehet okos érvekkel fellépni a sok-sok orbáni hazugsággal szemben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.