Óriási utánpótlása van a migrációnak Ázsiában és Afrikában, kiemelten a Közel-Keleten – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn Nyíregyházán, egy fórumon.

Bakondi György az Országjárás – a népszavazás tétje című rendezvényen azt mondta, csak Törökországban hárommillió, Líbiában és Libanonban egymillió migráns van.

Libanonban és Jordániában a "teljesen megtelt" táblát is ki lehetne tenni, ebben a két országban népességarányosan többen vannak, mint Törökországban – közölte a főtanácsadó, hozzátéve, ezek csak azok a migránsok, akik már elindultak Európa felé.

A Váci Mihály Művelődési Központban, több száz érdeklődő előtt megtartott eseményen Bakondi György hangsúlyozta, a migránsok felső korlát nélküli befogadása Magyarországon is nagyon hamar több nyugat-európai országhoz tapasztalt helyzetet eredményezne, ahol szegregált társadalmak jöttek létre.

Elmondta, vannak, akik nemzeti identitásukat tekintve eredetileg is "odavalók" , és vannak a keresztény-zsidó kultúrkörhöz, illetve az iszlámhoz kultúrához tartozó csoportok. Utóbbiak nem fogadják el és nem tartják be a mindennapi életükben az adott állam szabályait, önálló törvénykezéshez tartják magukat és ez irányítja az életüket.

"Ez hosszú távon rendkívüli veszélyt jelent a kultúránkra, az identitásunkra, a múltunkra és persze a jövőnkre is" – rögzítette Bakondi György.

Emlékeztetett, az Európai Parlament és az Európai Bizottság által megszavazott, nyolc elemből álló kvótacsomagról a következő időszakban döntenek a tagállamok vezetői.

Mivel politikai veszély fenyeget, politikai döntés következik, ezért úgy gondolta a magyar kormány, hogy megkérdezi erről az emberek véleményét, döntse el ezt a kérdést Magyarország – mondta a főtanácsadó.

Bakondi György leszögezte, a migránsok több tekintetben áldozatok is, egyrészt a saját kormányaiknak, amelyek nem biztosítják számukra otthon a minimális életfeltételeket, másrészt célpontjai az embercsempész-szervezeteknek és a közöttük elvegyülő terroristáknak.

Áldozatai ugyanakkor a brüsszeli politikának, amely különböző ígéretekkel Európába csábította őket – mondta a kormányfő főtanácsadója. Bakondi György megjegyezte, ilyen értelemben várakozásaikban csalódott, óriási tömeget képeznek most, akiknek integrációs készsége, munkába állításuk reménye "elég távoli lehetőségként vehető számba."

Szavai szerint a migránsok között érkezett háromféle csoport jelent konkrét veszélyt, a harcokban részt vett, kiképzést kapott katonák, a hálózatszervezési tapasztalatokkal rendelkező volt titkosszolgálati tisztek, valamint az úgynevezett vahabita hittérítők.

Utóbbiaknak az a feladatuk, hogy a csalódott migránsok és a már Nyugat-Európában hosszú ideje élő, nemritkán második-harmadik generációs bevándorlók elégedetlenségét kihasználva az iszlám radikalizmus híveivé tegyék őket – fejtette ki.

Előadásában Bakondi György a terrorizmussal kapcsolatban emlékeztetett, az Európában az elmúlt időszakban elkövetett terrorista merényletek elkövetési módja megváltozott, a korábbi tapasztalatokkal szemben a terroristák már nem pénzt, vagy társaik szabadon bocsátását követelik, hanem "nem akarják túlélni" a támadásokat, és "gyilkolni akarnak." Mindez azt mutatja, hogy a terrorizmus képes globális hatalommá szerveződni – tette hozzá.

"Most éppen Európát támadják, sok száz ember halt meg értelmetlenül, mert azt várta, hogy az általa megválasztott kormány megvédi őt" – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Tököm kivan már Bakondival, nem szerepel így is eleget, hogy még arról is be kell számolni, hogy mit haknizott egy nyíregyi kultúrházban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Azért a legnagyobb mértékű utánpótlása a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a Vakondi-féle hülyéknek van. Ez a seggnyalonc egyre kilátástalanabb helyzetbe sodorja magát. Október másodikára már a kényszerzubbony is esedékes lesz neki.
varrólány
@eszegfu: Azért mert nem mutatja a TV stàb a készülődést épp lehetnek annyian. Mert nem tudunk róla még létezhet. Az olasz partoknàl napi ezreket mentenek a tengerből. De lehet csak ugyanazt a csoportot vizitaxiztatják csak hogy lehessen a félelmet kelteni. A görögöknél több tízezren torlódtak fel .
Elmúlt màr az az idő amikor az osztràkok is autókkal jöttek értük már nem akar ellenőrizetlenül senkit egy ország sem. De a nyugati jólét elbírja őket élnek majd mint Marci Hevesen!
Tudom Bakondi idegesítő én se nézem sőt lehet nincs is migràció csak rànk beszélte.!:))
eszegfu
@varrólány: Ahogy irtam az ENSZ főbiztosa adatai ezek. Az én értelmezésemben akkor nő az utánpótlás (tehát a már Európába érkező menekültekhez), ha a törököknél, görögöknél, stb. országokba egyre több érkezik... most viszont kevesebb. Engem -- Bakondin tul -- az irritál, hogy azonos tárgyban még csak véletlenül sem egyeznek a számok ezres nagyságrendben sem!
varrólány
@eszegfu: Az lehet az utànpótlás kevesebb de a meglevő a vàrakozók tömege viszont nem kevés. Egyre több orszàg hatàrai zàródnak nagyobb az ellenőrzés ami érthető is.
Az igaz attól függ ki hogy szàmol de jön a tél valami megoldás kell majd a hatàroknàl.
eszegfu
@varrólány: Nem akarok én Veled sem vitatkozni... csak a cikk arról szólt, hogy Bakondi aki valami belbiztonsági főtanácsadó azt nyilatkozta, hogy" óriási utánpótlás van a migrációnak"... én erre reagáltam. Természetesen vannak "várakozók" is, ezt pillanatig sem vitatom, akár milliós nagyságrendben is, de az egy "standard" szám, ami csak az utánpótlással növekedhet... ez pedig 2015-ről 2016-ra csökkent. És függetlenül Bakonditól... de ha valaki nyilatkozik a menekültkérdésben, akkor én elvárom, hogy fogalmazzon pontosan, u. ugy mint egy törvény, amely nem lehet kétértelmü, mindenkinek u.azt kell értenie belőle...ha nem azt érti, akkor bizony az egy "slendrián" munka.
Jozefina
Ez a bokondi is remélhetőleg előbb-utóbb eltűnik a süllyesztőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.