A magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket, és nekik van csak joguk eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy a Die Welt német lap kedden megjelent számában Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Magyarország kizárását követelte az EU-ból, mert "a kizárás az egyetlen mód az EU egységének megőrzésére", és az oka Magyarország bánásmódja a menekültekkel. A politikus azt mondta: az EU alapértékeinek súlyos megsértése elfogadhatatlan, ideiglenesen vagy szükség esetén végleg ki kell zárni az EU-ból az olyan tagállamot, amely "kerítést épít háborús menekültek ellen", vagy megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

"eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura", látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, "kioktató, nagyképű, frusztrált". Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de "magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül"

- vélekedett. Hozzátette:

"rendes nihilistaként" fáradságot nem ismerve dolgozik az európai biztonság és kultúra lerombolásán.

A külügyminiszter hangsúlyozta: a magyar emberek október 2-án véleményt mondanak az illegális bevándorlásról, a brüsszeli kvótacsomagról és "a Jean Asselborn típusú figurákról" – közölte, megjegyezte: ez a jogállam.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Jé, már megint mindenki szembejön, mondta a tarajos, és elképzelni sem tudja, hogy ő megy szembe a többiekkel.
Én sokkal jobban élvezném a luxemburgi életszínvonalat, mint a magyar csuti öntudatot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@bencemacska: Igazad van, de gondolom, tudod, hogy nem kioktattalak, csak tényleg azt hittem, hogy nem ismered esetleg a szó jelentését, azért írtam.
eszegfu
@bencemacska: 16:57 Hozzáteszem, hogy akkor még fogalmi zavara is lehet... mitől lenne "hazaáruló" egy luxemburgi külügyminiszter, amikor M.o-t kritizálja?!
evacica
Mindig is tudtuk, hogy ennek bájgúnárnak a jó modor és a diplomácia olyan mint lónak a mozijegy! A baj csak az, hogy általa miket minősít a világ! Persze megérdemeljük, mert hagyjuk!
bencemacska
@eszegfu: Ahogy mondod! Én is ezen tudnék keresni, ha ügyvéd lennék!!!
bencemacska
@Desischado: ma, 01:58
Írtál nekem egyáltalán?Nem találom.
bence
Verné már valaki jól pofán ezt a majmot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.