Bár otthagyta az MNB-t, azóta újabb pozíciókra tett szert Vajda Zita, Matolcsy György volt nemzetközi személyi titkára, akit maga a jegybank hozott összefüggésbe a jegybankelnök válásával – írja a Népszabadság.

Vajda Zita havi bruttó 1,73 milliós bérével az MNB dolgozóinak legjobban fizetett 4-5 százalékához tartozott.

Jelenleg a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) nevű jegybanki alapítványban kuratóriumi tag, a PADI által létrehozott Vízház Zrt.-ben pedig igazgatósági tag lett, ezen kívül pedig a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál (Pageo) igazgatóhelyettesi pozíciót tölt be, illetve a Pageo Kutatóintézetben kutatóként is dolgozik.

A Pageo igazgatóhelyettesi posztjáért és a Pageo Kutatóintézetében kutatóként is bruttó 600-600 ezer forintot vesz fel havonta. A PADI nem árulta el, hogy a kuratóriumi tagságért pontosan mennyit kap Vajda, de az alapító okirat szerint valószínűleg havonta 555 ezer forint ütheti a markát.

Matolcsy barátnője havi 600 ezer forint közpénzt kap India-kutatásért

Külön érdekes, hogy Vajda a Pageo Kutatóintézetnél 

India-kutatóként kap havi bruttó 600 ezer forintnyi közpénzt.

Korábban – most már nem publikus – blogjában arról írt, hogy 2012-ben két és fél hónapra Indiába utazott jógát tanulni. 

A hazai indiológusok viszont még nem hallottak a minden bizonnyal szaktekintélynek számító Vajda Zitáról. Azt sem árt tudni, hogy a 600 ezres illetmény durván meghaladja a szakma csúcsán állól fizetését – egy évtizedes kutatói múlttal bíró egyetemi tanár ma bruttó 380 (nettó 250) ezer forinttal kell, hogy beérje havonta.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Rogán meg valami hitelesítési eljárást talált fel. Széles meg majdnem a semmiből termelt energiát. Hogy nem előztük még le a hanyatló nyugatot nem is értem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@F_Viktor: Nagyon félek hogy igazad van. A magyar nép birka lett, - tisztelet a kivételeknek. Ha nem volnának ilyen ostobák, illetve közömbösek az emberek, már régen elzavarták volna orbánt a kénköves pokolba. Az a baj, hogy kevesen vagyunk, akik tisztán látunk.
Lepényleső
Tehát a barátja Indiába jár? Most már tudom ki szállítja a sok indián közmondást-a köznek,
azt is,ki kutatja fel azt.
Borsodi
Ez a nő tudja hol kell kutakodni és kinél,hogy jól keressen.@Desischado: igazad van a mi országunk nem összetartó,nem foglalkozunk a jövővel,nem akarjuk, hogy jobb legyen megtört megalkuvó gyáva nép lettünk szégyent hozunk őseinkre.
tutajos
Tudta?
Ő, és Ők a Mélymagyar Nagy Nemzeti (Ál)keresztény Illibsi gazdaállat szekértolói, az
adózó birka nép vérszívó kullancsai!
Ja, meg majd a lámpaoszlopokon aszó lengődíszek kiválasztott alanyai!
"Oszt Jó napot!"
Bezonyám!
"Nix ugribugri!"
Ámen!
kisrigó
Ha megkérdezik a gavallért vagy a kormányból bárkit nem válaszol, elmenekül, álszent választ ad. (lézer jani) Az senkit sem érdekel, hogy az elnök úr válik, nem ez a kérdés, hanem a pofátlan közpénzszórás a barátnőre. Lapítanak, kussolnak, majd csak elcsendesül a botrány! Ami szerintük csak azért az, mert kiderült.
F_Viktor
@Desischado: Írod:
"Ha nem volnának ilyen ostobák, illetve közömbösek az emberek, már régen elzavarták volna orbánt a kénköves pokolba. Az a baj, hogy kevesen vagyunk, akik tisztán látunk."

Igazad van.
A választók 18 százaléka csak a birka.
Viszont a fennmaradó 82 százalék töredéke az aki nem közömbösen viselkedik. Ami örömteli, hogy ezek (a közömbösek) azok, akik el fogják zavarni orbánt, mert ez az állapot(uk) nem tart örökké.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.