Brüsszel "fél a magyarországi népszavazástól", ezért valahogy megpróbálja kikerülni annak politikai következményeit – mondta egy szerda esti fővárosi fórumon Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Hozzátette, ha a magyarok nemet mondanak a kötelező kvótarendszerre, akkor ezt más uniós tagállamok is megtehetik, így "Magyarországon dönthetnek az emberek elsőként a brüsszeli bevándorláspolitikáról", ha erős döntés születik, akkor az egész unióban lekerülhet a napirendről a kvóta kérdése.

Közölte: a brüsszeli kvótacsomag már elindult az uniós jogalkotás rendszerében, a népszavazásnak azt kell megakadályoznia, hogy ősszel vagy tél elején kötelező erejűvé váljanak az elemei.

Rogán Antal hangsúlyozta, helyes, nem pedig szívtelen a magyar álláspont, amely szerint működő, erős határral lehet megvédeni az országot és Európát, az útra kelőket pedig Európán kívül kell elhelyezni és támogatni, mert az illegális bevándorlás "a balhét hozza be Európába ahelyett, hogy a segítséget vinné oda", ahol arra szükség van.

A miniszter közölte: Európában 22 millió állástalan van, a belső mobilitás révén orvosolni lehetne a munkaerőhiányt, megemlítve, hogy a német nagyvállalatok adatai szerint csak minimális számú frissen bevándorolt ember tudtak integrálni a munkaerőpiacra.

Szólt arról is: azokban az államokban, ahová korábban sok bevándorló érkezett, nem járt sikerrel az integrációjuk, "párhuzamos társadalmak alakultak ki, nagyom sokszor párhuzamos törvényekkel".

Ugyanakkor Rogán Antal hangsúlyozta, senki nem gondolja, hogy minden illegális bevándorló potenciális terrorista volna, de azt igen, hogy a terrorszervezetek megpróbálják kihasználni ezt az emberáradatot; az érkezők kapcsán kijelentette, ők "nem ellenségek, hanem áldozatok": áldozatai a hazájukban uralkodó példátlan állapotoknak, Brüsszel elhibázott politikájának és az embercsempészeknek.

A miniszter kijelentette, "nem EU-ellenesek vagyunk", de "az Európai Unióba léptünk be, nem a brüsszeli bizottság alá", a közösséget pedig, amelyről úgy nyilatkozott, hogy "sikeres, eredményes, érdemes megvédeni", meg kell tartani a nemzetek Európájaként, nem szabad hagyni, hogy elmozdítsák az Európai Egyesült Államok irányába.

Rogán Antal szerint "ha Brüsszel felelősen járt volna el, nem lett volna Brexit".

Történelmi döntésnek nevezte a népszavazás eredményét az eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a körzet fideszes országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, hogy a minél nagyobb arányú részvétel és a minél több nem voks támogatja a kormányt a magyar emberek érdekének képviseletében.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Tonyo nem lázongj, NEM IS VOLT ILYEN TERV,Feltudod ezt fogni, kár hazudozni a mai korban, mikor bármit szinte azonnal ki lehet deríteni!!!
,,Brüsszel fél a magyar népszavazástól,, szerintem meg ti féltek hogy nem lesz érvényes a hülyeségetek, ezért ugattok mint a ,,láncos kutya,, azok vagytok a nyekernyikov kutyái!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@Eriksson: gyurcsi kismiska a vezírhez képest, aki hat év alatt világrekordot állított fel a szélhámosok közt. Ennyi.
Eriksson
@nevemnick: Én ugyan nem rangsorolnék...
human
@eszegfu: Ez emberi jellemző. A családomban is találkoztam olyannal, hogy a kedves szülő feltétel nélkül hitt az egyik gyerekének a másikkal szemben. Még akkor is mikor nyilvánvaló volt, hogy nincs igaza.
eszegfu
@human: Igaz, hogy az életben találkozunk ilyen emberekkel, mert ez a valóság... Az ember a saját értékrendjét maga határozza meg, ebbe beleszólni, irányitani nem , max. "csiszolni" lehet egy kicsit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok