Brüsszel "fél a magyarországi népszavazástól", ezért valahogy megpróbálja kikerülni annak politikai következményeit – mondta egy szerda esti fővárosi fórumon Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Hozzátette, ha a magyarok nemet mondanak a kötelező kvótarendszerre, akkor ezt más uniós tagállamok is megtehetik, így "Magyarországon dönthetnek az emberek elsőként a brüsszeli bevándorláspolitikáról", ha erős döntés születik, akkor az egész unióban lekerülhet a napirendről a kvóta kérdése.

Közölte: a brüsszeli kvótacsomag már elindult az uniós jogalkotás rendszerében, a népszavazásnak azt kell megakadályoznia, hogy ősszel vagy tél elején kötelező erejűvé váljanak az elemei.

Rogán Antal hangsúlyozta, helyes, nem pedig szívtelen a magyar álláspont, amely szerint működő, erős határral lehet megvédeni az országot és Európát, az útra kelőket pedig Európán kívül kell elhelyezni és támogatni, mert az illegális bevándorlás "a balhét hozza be Európába ahelyett, hogy a segítséget vinné oda", ahol arra szükség van.

A miniszter közölte: Európában 22 millió állástalan van, a belső mobilitás révén orvosolni lehetne a munkaerőhiányt, megemlítve, hogy a német nagyvállalatok adatai szerint csak minimális számú frissen bevándorolt ember tudtak integrálni a munkaerőpiacra.

Szólt arról is: azokban az államokban, ahová korábban sok bevándorló érkezett, nem járt sikerrel az integrációjuk, "párhuzamos társadalmak alakultak ki, nagyom sokszor párhuzamos törvényekkel".

Ugyanakkor Rogán Antal hangsúlyozta, senki nem gondolja, hogy minden illegális bevándorló potenciális terrorista volna, de azt igen, hogy a terrorszervezetek megpróbálják kihasználni ezt az emberáradatot; az érkezők kapcsán kijelentette, ők "nem ellenségek, hanem áldozatok": áldozatai a hazájukban uralkodó példátlan állapotoknak, Brüsszel elhibázott politikájának és az embercsempészeknek.

A miniszter kijelentette, "nem EU-ellenesek vagyunk", de "az Európai Unióba léptünk be, nem a brüsszeli bizottság alá", a közösséget pedig, amelyről úgy nyilatkozott, hogy "sikeres, eredményes, érdemes megvédeni", meg kell tartani a nemzetek Európájaként, nem szabad hagyni, hogy elmozdítsák az Európai Egyesült Államok irányába.

Rogán Antal szerint "ha Brüsszel felelősen járt volna el, nem lett volna Brexit".

Történelmi döntésnek nevezte a népszavazás eredményét az eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a körzet fideszes országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, hogy a minél nagyobb arányú részvétel és a minél több nem voks támogatja a kormányt a magyar emberek érdekének képviseletében.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Tonyo nem lázongj, NEM IS VOLT ILYEN TERV,Feltudod ezt fogni, kár hazudozni a mai korban, mikor bármit szinte azonnal ki lehet deríteni!!!
,,Brüsszel fél a magyar népszavazástól,, szerintem meg ti féltek hogy nem lesz érvényes a hülyeségetek, ezért ugattok mint a ,,láncos kutya,, azok vagytok a nyekernyikov kutyái!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A bevándorlás elleni szavazással még több tagország is követni fog bennünket.
Európa jövője nem Brüsszelben dől el, hanem a déli határok mentén.
papa.49
Tonyo nem lázongj, NEM IS VOLT ILYEN TERV,Feltudod ezt fogni, kár hazudozni a mai korban, mikor bármit szinte azonnal ki lehet deríteni!!!
,,Brüsszel fél a magyar népszavazástól,, szerintem meg ti féltek hogy nem lesz érvényes a hülyeségetek, ezért ugattok mint a ,,láncos kutya,, azok vagytok a nyekernyikov kutyái!!!
papa.49
Arról meg nem is szólva nyilvánvalóan megzsaroljátok az embereket, a városokat, vagy pl. a cigányokat, ennél aljasabbak már nemigen lehettek!!!
Szókrakész
Csokizza is le a rüsztjét Brüsszel.
Nem kell messzire menni, hogy lássuk idióta döntéseik következményeit.
Csak Bécset kell megnézni.
Az egykori császárvárosból egy részt kalifátus, másrészt Fekete-Afrika lett.
Hellcat
Ti féltek attól hogy érvénytelen lesz...hú de remélem, hogy az lesz...alig várom.
RonaGyuri
Fél? Igen mármint Toncsi fél-eszű! =))
F_Viktor
Kinek üzengetnek, ki az a Brüsszel?
Tán' csak nem az a 12 fityeszes képviselő és 2 hű határon túli társaik (akiket vittek magukkal) akik Brüsszelben hesszelnek (stílusosan nihiliznek)?
Mert biz'a az ő dolguk lenne, hogy ott, abban a nagy városban, az EP-ben, a különböző bizottságokban adjanak hangot a magyar..., pardon, a fityeszes érdekeknek!
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de morvain kívül nem hallani mást (hoppá, ő nem fityeszes), aki nagy pénzért nem bólogató Jánosként viselkedne az EP-ben.

Tehát mondandóm annyi lett volna, hogy orbánnak a képviselőinek kellene üzengetnie!
Hellcat
@Mirabilis: én csak azt látom, hogy fenyegetőznek...fenyegetik a baloldali vezetésű településeket meg most már a cigányokat is...már a helyi trollok is azt mondják, hogy inkább menjek el igennel szavazni minthogy érvénytelen legyen vagy távol maradni.
papa.49
A tonyo be van szarva, hogy a tökfejét kiütik a két füle közül))))))))))))
Hellcat
www.youtube.com/watch?v=MsdOc9S7JkQ
Nesztek fanok! Bringás meg a verőce húgyagyú barmok...nézzétek hallgassátok királyotok.
vonotok
Azt azért nem gondoltam, hogy ennyire beképzelt majmok legyenek ebben a szemét, hazug kormányban.
Perwool
Brüsszel, egyenesen be is szarik.-:))Tekintve, hogy Brüsszelben pont leszarják, hogy Orbán 12345678-ik alkalommal épp milyen baromságot plakátol ki. Enélkül is tudnak hisztizni, ezért vannak képviselőik Brüsszelben. A kampány kizárólagos célja a majré, a hisztéria a fenntartása. Gondolom senki nem hiszi komolyan, hogy Brüsszelben tűkön ülve várják, hogy vajon mi lesz a magyar szavazás eredménye! Ugyanaz, mint bárhol máshol, ha szavaznának. Csak máshol nem basznak el egy valag pénzt arra, hogy megszavazzák a nyilvánvalót.
Amíg az EU tagja vagyunk, az EU minden döntése érvényes ránk, akár egy népszavazás ellenére is. index.hu/belfold/2016/02/24/menekultkvota_nepszavazas_orban/
Kovács Gizella
@Hellcat: Ezeknek mondhatod, elérte őket az agysorvadás
de vedd bele a pellert is azt a viperát
hetöndöe
@Hellcat: Vajon tudják értelmezni a főcigány szavait a hívek?:-)
solidedge
Épp amikor a Föld utolsó állama is behódol Orbánnak csörög az óra. Bambán felül a kicsinyke emberke kicsinyke falujában és az ablaka előtt elhaladó üres kisvasutat néző szemében még csodás álma jár.
bakkgyne
ROGÁN HAZUDIK! Szerintem a fidesznek van oka félni, mivel ez a népszavazás bizonyára érvénytelen lesz. Tudjuk, hogy vidéken házról házra járnak, Budapesten és a nagy városokban pedig lakásról lakásra csengetnek be a fideszesek, s kérik az aláírást a szavazáshoz, pipálnak, karikáznak vagy xelnek. Valamiféle célja csak van ennek? Félhetnek is mert bojkottáljuk vagy érvénytelen szavazatot adunk le. Ennek a népszavazásnak orbán megerősítése a célja és az UNIÓBÓL való kivezetés. Na ezt nem akarjuk. Orbán beesett a saját csapdájába!
vadnarancs
Tónyó előmerészkedett a sötétségből, amibe a Vizo taszította... Ezek szerint egy kis lóvéval betömték a száját...
kiscsillag66
Ezek felesküdtek arra, hogy addig hülyítik az embereket, amíg nem hiszik el, amit mondanak.
Ne reménykedjetek, az emberek nem hülyék, hiába szeretnétek azt hinni. És Brüsszel soha nem talált ki olyan eszement dolgokat, amit itt sulykoltok!
eugen4402
Antal úr, megint nem készült, hozza ki az ellenőrzőjét!
Magyarországon egészen más fog eldőlni. Amire Ön gondol, az a török-bolgár határon dől el. A Főnök ígért a bolgároknak sok pénzt is, de nem a sajátjából, hanem a brüsszeli kasszából. Majd nem-mel is szavazunk ám... Ha a Fidesz sorsáról kell voksolni.
bakegya
A magyar álompolgársággal üzletelés jobban megy Rogán roggyan-tóninak mint a kolompolás a semmiről...mint a mellékelt ábra mutatja nem sikerült rendesen kipihenni az orbánterheltséget
PROVENCE-ALPER-d AZUR napsütötte partjain.
JAJMÁR
Arrogáns képén páni félelem van. Ez ember be van reszelve.
bakegya
@vadnarancs: darazsak vannak a gatyájában,mint ahogy a felcsutkai vajdának is...már hadonásznak a baltás baltájával egy kicsit-talán sikerül utánnunk a brüsszeli stábot is kinyiratni a visegrádi négyekkel-TIPIKUSS ORSOS GYŐZI JÁTSZMA.(soha jobbkor nem jöhettek volna a menekültek,ezek a mocskok még ebből is pénzt hatalmat kovácsolnak)
Bringás
Rogán minden szava igaz! Az Eu hazaáruló macskáinak az orrát most belenyomta a saját piszkukba!
human
@Bringás: Itt Orbán még szeretettel várta az iszlám vallásúakat Magyarországra:
www.youtube.com/watch?v=MsdOc9S7JkQ
eszegfu
@human: A linkben szereplő beszéd és a mostani szavazásra buzditás közötti különbséget még egy gyerek is észreveszi...de arra nem számithatunk, hogy "hivei" egyáltalán megértik, felfogják!:(
human
@eszegfu: Ha a hívek a vezető ellentétes nyilatkozataival találkoznak, akkor az éppen aktuálist feltétlenül elfogadják és igyekeznek feledni a régit. Így magukat is megvédik a csalódástól.
Kovács Gizella
@human: Most is szeretettel várja, de csak a pénzes terrorista jó neki.
Clavigo
@Bringás: Bocskoros,,,,...Estére is hagyjál a cujkából.Nagyon lelkes vagy. Csaucseszku minden szava...----Neked az is igaz volt.,oláh.
F_Viktor
@eszegfu: @human: A birkák nem tudják mijaza ellentmondás, @Bringás: is jó (párt)katona módjára csak az utolsó parancsot teljesíti.
eszegfu
@human: 10:11 Hát milyen "tartása" van az ilyen embernek?! Akár a hivekről, akár a kormányról, vagy akár O.V.ről van szó! Azt még valahogy elfogadom, hogy a "pártkatonák" gondolkodás nélkül nap mint nap elhiszik, amit nekik mondanak... de hogy a lelkük mélyén ezt a hirtelen "pálfordulásokat" hogy képesek feldolgozni, vagy hogy képesek ilyen hazugságban élni... ezt sehogy sem értem!!!@F_Viktor-nak is!
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"...de hogy a lelkük mélyén ezt a hirtelen "pálfordulásokat" hogy képesek feldolgozni, vagy hogy képesek ilyen hazugságban élni... ezt sehogy sem értem!!!"

Lásd, van 1,5 millió magyar példa, hogy lelkiismeret- IQ- (ezt csak azért említem, mert egy alapfokú tájékozottságot is ide sorolom) és gerinc nélkül ez lehetséges.
eszegfu
@F_Viktor: Sajna...Neked lehet igazad...:(
nevemnick
Van még valaki aki normáális abban a bagázsban?
Nem hiszem...
nevemnick
@Eriksson: gyurcsi kismiska a vezírhez képest, aki hat év alatt világrekordot állított fel a szélhámosok közt. Ennyi.
Eriksson
@nevemnick: Én ugyan nem rangsorolnék...
human
@eszegfu: Ez emberi jellemző. A családomban is találkoztam olyannal, hogy a kedves szülő feltétel nélkül hitt az egyik gyerekének a másikkal szemben. Még akkor is mikor nyilvánvaló volt, hogy nincs igaza.
eszegfu
@human: Igaz, hogy az életben találkozunk ilyen emberekkel, mert ez a valóság... Az ember a saját értékrendjét maga határozza meg, ebbe beleszólni, irányitani nem , max. "csiszolni" lehet egy kicsit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.