Az előző napi pozsonyi uniós csúcstalálkozó eredményei végleg feleslegessé és értelmetlenné tették a kötelező betelepítési kvótákról október 2-ra kiírt magyarországi népszavazást – közölte szombaton Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

Molnár hangsúlyozta, a pénteki találkozón "a tagállamok vezetői megállapodtak abban, hogy megerősítik a közös határvédelmet és a jövőben nem lesznek kötelező menekültbefogadási kvóták".

"A történtek után már végképp nincs miről népszavazni. Eddig is tudtuk, hogy Orbán (Viktor) álnépszavazása saját hatalmi érdekeiről és nem a menekültügyről szól, de ezt most a pozsonyi uniós csúcs is megerősítette. Orbán azért maszatol a csúcstalálkozó döntéseiről, mert tudja, hogy végleg értelmét vesztette az általa kezdeményezett és forintmilliárdokat felemésztő, gyűlöletkeltő voksolás. Jellemző a magyar miniszterelnök nemzetközi megítélésére, hogy a vele egy pártcsaládot képviselő Donald Tusk, az Európa Tanács elnöke azt nyilatkozta, figyelni fogja, mit mond Orbán a pozsonyi csúcstalálkozóról" – olvasható a politikus által kiadott, az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott közleményben.

A képviselő a Demokratikus Koalíció nevében felszólította Orbán Viktort, hogy állítsa le a népszavazást. "Spóroljunk meg sok milliárd forintot és még két hétnyi gyűlöletkeltést!" – írta a kommünikében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A képviselő a Demokratikus Koalíció nevében felszólította Orbán Viktort..."

Ez a Dk teljesen reménytelen! Még ma is itt tartanak! Felszólítja...
Orbánt... HAHAHAHAHA
Béla333
@krumpli: 14.17-re
Hát itt:
"Angela Merkel német kancellár a menekültek befogadásáról szóló vitáról pedig ezt mondta a csúcs után:
„Ha valamilyen elképzeléssel szemben túlságosan széles körű ellenállás mutatkozik, akkor más módokat kell keresni, hogy felül tudjanak kerekedni a nehézségeken.”"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.