Elindult a "közmédia" új televíziós csatornája, az oktatási és kulturális témákkal foglalkozó M5.

Dér Ágnes csatornaigazgató korábbi közlése szerint az első nap a bemutatkozásé lesz, arra törekszenek, hogy éjfélig minden műsorból, minden témából adjanak ízelítőt.

Dér Ágnes azt mondta: a "közszolgálati" televíziók sorából régóta hiányzott a magyar, illetve az európai kultúrát zászlajára tűző, egyben ismeretterjesztéssel és oktatással foglalkozó televíziós csatorna, amely a világra nyitott nézőket célozza meg.

Elindult a "közmédia" ötödik csatornája

A 24 órában műsort kínáló, harmincnál is több új műsorral induló – néhányat a közmédia más adóiról átvevő – M5 struktúrája három lábon áll.

Kora délutántól természet- és dokumentumfilmeket, a nemzetközi kitekintés mellett elsősorban magyar munkákat kínálnak.

Délután négy órától oktatási programok kerülnek adásba, nyelvi tartalommal; az angol, a német, a francia, az orosz, az olasz és a spanyol nyelv tanulását támogató tartalmakat kínálnak, és már építik fel a tanulókat segítő online hátteret – mondta el, hozzátéve, "nem akarunk nyelviskolaként működni", a cél sokkal inkább az, hogy ki-ki a saját lehetőségeinek megfelelő tempóban gyarapítsa a szókincsét, és merjen is azzal megszólalni.

Dér Ágnes szólt arról is: este hétkor – az ismét jelentkező Vers mindenkinek után – félórás Kárpát-medencei kulturális és tudományos híradót sugároznak, majd színházi előadások, operaelőadások, balett- és koncertfilmek lesznek műsoron, este pedig tematikus filmsorozatokkal, a magyar- és az európai művészfilmek legjavával várja a nézőket az M5.

Kitért arra is: a közönség igényéhez igazodó hétvégi műsorrendet alakítottak ki, amelyben például délelőtt kétórányi kulturális ajánló kapott helyet; a hajnali és a délelőtti órákban pedig megismétlik majd a napközbeni műsorokat.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
M agyar T ávoktatási V állalkozás A gymosásra Nro; 5 ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Csak a címhez: nem az ötödik, hanem a hetedik. M1-5 mellett ott van még a két dunatévé is.
Rózsika Hatházi
@karma1: ma 9:38. Istenem, hát sokoldalú! Egyszerre tud csüggeni öt csecsen is. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogyan birkózna meg egy pörkölt, nokedli variációjú ebéddel? :))))
Tekla
Teszteltem. Nekem az összes többinél jobban tetszik. Ha tv-re lesz gusztusom, ez lesz az első választás. Remélem , nem laposodnak, hanem jobbak lesznek.
Desischado
Nálam meg a levesbe! És igaza van Karmának, Mohácsot ezzel beadni, te jó ég! Ezek hol voltak történelem órán?!
karma1
@Rózsika Hatházi: 15.39-re: Hat nagykanallal! Tudod, ugy nagyon hatekonyan lehet enni...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.