Az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai arra kérik a választókat, hogy október 2-án minél többen maradjanak otthon, így jelezve, hogy a referendumon Orbán Viktor ellen lehet szavazni.

Közölték: aki otthon marad, a kormány és a miniszterelnök ellen szavaz.

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon az Együtt elnöke emlékeztetett arra, hogy a három párt a Bokros Lajos vezette MoMa felkérésére közösen indított kampányt, és közös óriásplakátokat készítenek.

Szigetvári Viktor azt mondta, meggyőződésük, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök

"minden gátlását levetve, a mi pénzünket ellopva hazudik"

Európáról, a menedékkérőkről és arról, hogyan lehet biztonságot és együttműködést teremteni Magyarországon, illetve a kontinensen. A politikus úgy fogalmazott: azért hazudnak, mert "minden pénzt hazavisznek" és eközben

néphülyítéssel, félelemkeltéssel

próbálják meg félrevezetni az embereket.

A bezárkózás, a nacionalizmus, a gyűlöletkeltés, a romák megtévesztése, az önkormányzati alkalmazottak megfélemlítése nem válasz – folytatta.

Tordai Bence, a PM szóvivője kijelentette: a kormányzati kampány "hazug hergelés". A szóvivő szerint Orbán Viktor hazudik, amikor meghamisítja a pozsonyi EU-csúcs zárónyilatkozatában foglaltakat, a Fidesz pedig hazudik, amikor úgy tesz, mintha hirtelen fontossá váltak volna számára olyan társadalmi csoportok, mint a szegénységben élők és a romák.

A három párt azt gondolja, hogy az európai közösséget nem az elzárkózó, egymással versengő nacionalizmus teszi erőssé, hanem az, ha "egyszerre fejlesztjük a magyar és az európai identitásunkat" – mondta.

Pusztai Erzsébet, a MoMa alelnöke szerint az elmúlt hónapokban egyre több ember veszi észre a "gátlástalan harácsolást", ahogy azt is, hogy a kormánynak nincsenek megoldásai a mindennapi élet fontos problémáira.

"Az elégedetlenség parazsát Orbánék most gyújtogatással igyekeznek eltüntetni, tűzvészt rendeznek ebben az országban" – foglalta össze véleményüket.

A MoMa alelnöke felháborítónak nevezte, hogy a keresztény Európa védelméről beszélnek, miközben a kereszténység valamennyi alapértékét "naponta sárba tapossák".

A politikus szerint a népszavazás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Orbán Viktor megőrizhesse hatalmát. Bejelentette: jövő vasárnap a MoMa nagygyűlést szervez a Kossuth térre.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
@Bringás: 12:27
A haza seggén egy gennyes pattanás vagy, te ostoba bérböffencs!
Töröld meg a szaros szádat, amikor ideszemtelenkedsz, agyrokkant!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apatszerek
Látó körből van az idézet, amelyben a világeseményeit taglalják és nem ragadnak le a párt ideológiánál. Na de aki csak a párt propagandát olvassa attól a látókör nem szélesedik! @Béla333: Remélem kielégítő, ha nem akkor feleslegesen kommentelünk!
Apatszerek
Saját nemzetének, országának is csak a fikázása a cél, nem csodálkozni kell ezen hanem tudomásul venni ezeknek a természete a fikázás!
Apatszerek
@gulyasgyula: ,,Terroristák az Európai Unióban

2015 január végén bejelentésre került, hogy az ISIS tagjai beszivárogtak az Európai Unióba úgy, hogy olyan civil menekültnek álcázták magukat, akik a háború elől emigrálnak az iraki zónából.[3] Egy ISIS-képviselő személy azt állította hogy az ISIS sikeresen csempészett 4000 terrorista aktivistát Európába, és hogy támadást tervez Európában az ISIS ellen folytatott légicsapások megtorlásaként.[4] Bár a szakértők úgy gondolják, hogy ez az állítás eltúlzott volt, melynek a szervezettől való félelem növelése volt a célja, de elismerik, hogy a nyugati országok tisztában vannak azzal, hogy terroristákat csempésznek Európába.[5][6]"
Apatszerek
Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden muszlimja fölött vallási fennhatóságot követel, és a világ muszlimok által lakott régióinak jelentős részét közvetlen politikai fennhatósága alatt kívánja egyesíteni a Levante térségből kiindulva (ez magában foglalja Jordániát, Izraelt, Palesztinát, Libanont, Ciprust és Törökország déli részét, beleértve Hatay tartományt). A csoportot hivatalosan terroristaszervezetnek minősítette az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Indonézia és Szaúd-Arábia, emellett a nyugati és más médiumokban is széles körben terrorista szervezetként említik. Az ISIS az iszlám vallásnak azaz az iszlám erkölcsi és vallási vezérelveinek radikális, szélsőséges értelmezéséről, és a saría törvényeinek radikális és önkényes alkalmazásáról ismert, ezekre hivatkozva brutális erőszakot alkalmaz, különösen az iszlám vallás síita irányzatának és a keresztény hit követői ellen. Irakban legalább 4000 harcost tudhat soraiban, akik kormányzati és katonai célpontok támadása mellett civilek ezreinek életét oltották ki. 2014-ig közeli szálak fűzték az iszlamista Al-Káidához, de februárban az Al-Káida egy nyolc hónapos hatalmi harc után minden kapcsolatot megszakított a csoporttal, jelentések szerint annak brutalitása és „notórius engedetlensége” miatt.
soljanka
"Öngondolkozásuk sérült" - hát ezen behaltam:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.