Egy panaszos névtelen beadvánnyal fordult az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához (AJBH), amelyben egy nyugat-magyarországi kistelepülésen működő szociális intézményben élő, fogyatékos ember életkörülményeit sérelmezte. A beadvány szerint az intézmény egyik részlegén, egy ráccsal ellátott, csak kívülről nyitható ajtóval ellátott lakószobában „tartanak” egy személyt, ruhátlanul, mezítelen állapotban. A szoba berendezése egy padlóhoz rögzített vaságy, matrac nélkül, egy pokróc volt. A panaszos ottjártakor egy tálat és egy kanalat látott a földön. A helyszíni ellenőrzés pont így talált rá napokkal később a gondozottra, aki legalább 1989 óta áll "kezelés" alatt. A gondnoka szerint magas színvonalú ellátást kapott.

Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jól pofán kéne verni a gondnokát és hasonló körülmények között elzárni, csak hogy érezze a magas színvonalú gondoskodást!
Kovács Gizella
A helyszíni ellenőrzés pont így talált rá napokkal később a gondozottra, aki legalább 1989 óta áll "kezelés" alatt. A gondnoka szerint magas színvonalú ellátást kapott.
Ja, Európait, hogy Orbánt idézzem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.