A szavazatszámláló bizottságok többségében egyetlen ellenzéki tag sem lesz, hogy ellenőrizze a választások tisztaságát – írta meg elsőként a Propeller. Most az Index megyére lebontotta mindezt.

A jogszabály szerint csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártok küldhettek tagokat, tehát a kormánypártokon kívül a Jobbik, az LMP és az MSZP.

A pártoknak érdekük, hogy mindenhová delegáljanak tagot, hiszen így a saját megbízottaikon keresztül ellenőrizhetik a népszavazás tisztaságát és részt vehetnek az esetleges jogviták eldöntésében.

Országosan 8306 szavazatszámláló bizottság és 2025 helyi választási bizottság van, ezek mindegyikébe két-két tagot küldhetnek a pártok a szabályok szerint.

a Fidesz 13122,

a KDNP 239,

a Jobbik 170,

az LMP 41,

az MSZP pedig 3811

delegáltat küld az összesen több mint 10000 választási szervbe.

A Nemzeti Választási Iroda elküldte az Indexnek megyékre lebontva, hogy hány delegáltat küldenek a szavazókörökbe a pártok, és ebből a legmeghökkentőbb adata, hogy

Győr-Moson-Sopron megye összes szavazókörében az MSZP delegáltjainak száma: 0

Három másik megyében sem rángatták nagyon az istrángot a derék szocialisták, hogy delegáltak legyenek:

Vas megye (366 szavazókör): 54 MSZP-s, 410 fideszes, 1 jobbikos

Heves megye (320 delegált): 61 MSZP-s delegált, 454 fideszes, 34 KDNP-s, 16 jobbikos

Baranya megye (574 szavazókör): 89 MSZP-s delegált, 429 fideszes, 1 jobbikos

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nincs annyi MSZP-s, ahány választó hely.
36
Nálunk 1998 óta, a településért egyesület adja a polgármestert. De itt a környékünkön is. Nem akarjuk tudni, hogy mi is az az mszp és a többi. Puszi, zalából.
magyarbakancs
Ernyire buták,érdektelenek,vagy gyengék a bal oldali pártok?
eugen4402
Az MSZP deklarált célja a bojkott, az ál-népszavazás elhiteltelenítése. Így biztos, hogy bármilyen eredményt számoljanak az összesítés után, a kutya sem ismeri el valóságos véleménynek, hiszen nem ellenőrizte senki... Bármit közölhet az OVB.
Bringás
Nincs annyi MSZP szimpatizáns, ahány szavazó kör! :-)))))))))))))
Captain Blood
Nos elgondolkodott-e valaki azon, hogy akik a választókörökben az "ellenzék" színeiben lesznek jelen, azok milyen lelkiterrort kapnak majd a helyi közösségekben mint migrásns-pártolók, hazaárulók és egyébb megnyilvánulások alatt???
Nézzetek magatokba... ki vállalná fel azt, hogy ezek a fideszes gecik ne szedjék szét az FB-oldalát(ha van), ne sároznák be ott ahol tudják, ne mennének utánna mindenhol?
A helyi médiában, a "suttogó propagandában" mind szerepelni fognak ezen emberek nevei.
JAJMÁR
@eugen4402: 09:50 Gratulálok! De komolyan! Hát ez lett volna a megoldás.
Jobb politikus vagy, mint az összes ellenzék!
Kampányolniuk kellett volna, hogy a bojkott teljeskörű, az egész eljárásban semmilyen szinten nem vesz részt, ezért nem küld embert sem a szb.-ba, hiszen a szavazás eredményét nem fogadja el.
(Akkor viszont miért jelentkezett mégis pl. MSZP-ből 3811 fő a szavazóbizottságba?)
eugen4402
@JAJMÁR: Helyben vagyunk! Rátapintottál arra az önellentmondásra, ami a teljes baloldal megingását előidézte: mi fontosabb? a pártfegyelem, vagy a demokratikus alapelvek? A 09:50 hsz.-ben a győr-moson-sopron megyei álláspontot idéztem, de máshol máshogy látják... Ki tudja? Mindegyik véleménynek van igazságtartalma, csakhogy a pártfegyelem által diktált egységes kiállás EREDMÉNYESEBB.
JAJMÁR
@eugen4402: 20:22 Ezek szerint semmilyen stratégiájuk nem volt és nincs. Csak annyi, hogy az emberek ne menjenek el szavazni.
Gyenge, komolytalan, és ezer sebből vérzik.

Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
A pártfegyelem szót nem szeretem, de persze, hogy az egyébként közös döntésen alapuló terv csak akkor működhet, ha betartják. Meg ha van amit betartsanak, ha átgondolt, megtervezett. Nagyon haragszom az ellenzékre.
eugen4402
@JAJMÁR: Szívesen írnám, hogy jogtalanul haragszol rájuk, de nem tehetem. Én nem haragszom soha senkire, de úgy hiszem Molnáréknak keményebben kell egyeztetni, mielőtt egy közös álláspontot megfogalmaznak. Össze-vissza vélemények kinyilvánítására itt vagyunk mi: a nyilvánosság, a közvélemény. Egy párt attól párt, hogy azonos nézeteket vall minden tagja! Csúnyán hangzik? Igen, de biztos, hogy rövid távon több sikerrel kecsegtet.
JAJMÁR
@eugen4402: Igen, lényegében egyetértek.
Bár azonos nézeteket vallani, nem jelenti azt, hogy mindig mindenben egyet kell érteni. Pl. a módszerekben... de ilyen horderejű esetekben, mint egy kampány, mindenféleképpen egyfelé kellene húzni.
Már nem tudom mit gondoljak róluk, mert azt nem feltételezem, hogy ők ezt ne tudnák. Nem dilettánsok.
Dicséretet nem érdemelnek :)
eugen4402
@JAJMÁR: Köszönöm, hogy nem cáfoltad a beírásomat. Annyira komolyan gondoltam, hogy 1990 óta többször is hívtak innen-onnan, de csak szabadkozni tudtam: - párttagság..? Köszönöm, nem kérek, most dobtam el...(Pedig de régen volt.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.