Nagyobb kárt okozó lopás és orvvadászat bűntette miatt indított eljárást egy volt rendőr és társa ellen a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban, mert a gyanú szerint engedély nélkül kilőttek és eltulajdonítottak egy nagy értékű szarvasbikát – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

A Horváth Szilárd főügyész által jegyzett közlemény szerint a bűncselekmény elkövetésekor még a rendőrség állományába tartozó, de időközben leszerelt férfinak és társának volt fegyverviselési engedélye és vadászjegye. Szeptember 6-án azonban számukra idegen vadászterületen, Buzsák térségében, jogosulatlanul ejtették el a kétmillió forint értékű, hetes agancsos gím szarvasbikát.

A kilőtt vadat a rendőr gépjárművével az ő lakóhelyére szállították, ott az állat fejét a trófeával együtt levágták, a tetemet továbbszállították, tettükre Szőlősgyörök külterületén, egy közúti ellenőrzés során derült fény.

A főügyészség megjegyezte, hogy a vad szállítására szolgáló járművet lefoglalták, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.