Az európai nagyvárosokban egyre több a no-go zóna, azaz az olyan, nagyrészt bevándorlók lakta városrész, ahová nem ajánlatos kívülállóként, turistaként vagy nőként bemenni – mondták el az M1 aktuális csatorna tudósítói a csütörtök estí Híradóban.

Párizs, Marseille és több más nagyváros egyes peremkerületei hosszú évtizedek alatt gettósodtak el, ezekre a helyekre nem tanácsos, de – mivel a tömegközlekedési hálózat kikerüli ezeket – nem is igen lehet eljutni – hangzott el a hírműsorban.

London számos részén is ritka vendég a turista, mondta el a helyi tudósító, hozzátéve, nagyon koncentrált a brit főváros idegenforgalma, a látogatók szinte kizárólag a metropolisz azon öt százalékát keresik fel, ahol a legfőbb látványosságok találhatóak.

Berlinben, ahol nem no-go zónákról, hanem problémás vagy kriminalitással terhelt helyekről, "félelemzónákról" beszélnek, tíz év alatt 18-ról 23-ra nőtt az ilyen övezetek száma, de a szintén sok bevándorló lakta Észak-Rajna-Vesztfáliában is vannak ilyen helyek, ahol naponta történnek atrocitások, és ahová a rendőrség csak nagy erőkkel vonul ki.

A tudósító közlése szerint a probléma a múlt vasárnapi berlini választásokon is fontos téma volt.

A tudósító beszámolója szerint a skandináv fővárosok közül Helsinkiben annyit éreznek a helyiek, hogy a bevándorlók megjelentek a belvárosi aluljárókban, viszont a szomszédos Svédország rendőrsége térképet tett közzé a "no-go zónákról" honlapján.

A tudósító elmondta: ezen 55 helyet jelöltek meg, közülük húsznál többet a fővárosban, Stockholmban.

Ezek olyan városrészek, amelyeket nagy számban laknak saját szokásaik, törvényeik – jellemzően a saría – szerint élő betelepülők.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
NO-GO zóna? Ilyen van Magyarországon is, csak nem így hívják, és nem menekültek/migránsok lakják, hanem magyar állampolgárok.
És? Illetékesék tesznek ellene valamit?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@karma1: Nálunk a patakon átvivő kis hidon este 11 órakor letépték egy fiatal nő táskáját a válláról... nem "feka", hanem magyar volt. Nem tudom, hogy a kolléga személyesen tapasztalta, amiket irt?! Én aug.-ban voltam Stockholmban és a belvárosban nem találkoztam menekültekkel, külváros meg nem igen lehet, mert 14 szigeten terül el. Bizonyára azért itt is és minden országban vannak szegényebb városrészek, ahova esetleg a szegénység látványa miatt az ember eleve nem megy be.
human
Szijjártó meg ugye nem tudja megmutatni, hogy milyen egy no-go zóna, mert hát no-go zóna.
human
Egyébként ez hasonlít a kisvasút esetében alkalmazott technikához. Támadják, meghosszabbítjuk. Azt mondják nincs no-go zóna? Akkor azt mondjuk, hogy még több van belőle. Lázár meg stílusosan azt válaszolta az angoloknak, hogy a migrációs választás miatt nem lesz politikailag korrekt a kormány. Azaz ha választás van, akkor bármekkorát lehet hazudni.
karma1
@eszegfu: En tavaly juliusban voltam ott, es lattam feketeborueket, azsiaiakat, es ahogy a barataink mondtak, rengetegen jonnek at Esztorszagon es Litvanian keresztul is Oroszorszagbol. Senkit nem kuldenek vissza, mindenkinek alaposan kivizsgaljak az ugyet.
Mivel ott is nagyon szeretik - foleg nyaron - a kerekpart, nagyon sok biciklizo szinesborut lattam, akik nagyon jololtozottek voltak, es lathatolag munkabol jottek, vagy eppen mentek oda. Volt olyan feketeboru anyuka, akinek elol bevasarlokosar volt a bicajan, hatul meg a kislanya ult, es lathatoan elveztek azt, amit csinaltak. Sehol nem lattam nyomorgo szinesboru embert, egyaltalan: keregeto, vagy lathatolag lepusztult embert...
Csak mashogy kell hozzaallni a kerdeshez, es tuti, hogy van megoldas mindenre. Igaz, Svedorszag mindig is befogado orszag volt, foleg a II VH utan az uldozottek talaltak ott menedeket. (Meg a haboru alatt is, specialis menlevellel).
eszegfu
@karma1: Mondjuk Te a barátaidtól pontosabb képet kaphattál, hiszen ők ott élnek! Én nem állitom, hogy nincs olyan negyede Stockholmnak, ahova a turistákat nem szivesen viszik, de ez nem hiszem,hogy egyenlő lenne a "muszlim negyedekben a hatóság elvesztette az uralmát" ezek felett. Ilyen városrész minden országban található

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.