Az Együtt – a Korszakváltók Pártja önálló listát állít a 2018-as országgyűlési választásokon – erről döntött egyebek mellett az ellenzéki párt harmadik küldöttgyűlése szombaton Budapesten.

Az MTI-nek eljuttatott határozat szerint a magyarok "elvesztették hitüket a részvételi demokráciában", csalódtak, mert a politikusok pártállástól függetlenül hazudtak választóiknak, és nem vállalták a felelősséget a tetteikért. Hozzátették:

az ország 2016-ra "egy szűk, saját zsebére dolgozó csoport foglya lett".

A korrupciót a rendszer alapjává tevő kormányzat "tudatosan veszi el a javainkat, a jogainkat és a jövőnket". Hatalmuk a gyűlöletkeltésen alapul, különbséget tesznek ember és ember között, embertársaik nyomorúságával szemben érzéketlenek. Az ország történelmi barátaival szembefordulnak, keleti hatalmaknak udvarolnak – írták.

Az Együtt szerint 2018 után demokratizálásra, jóléti fordulatra, oktatási szemléletváltásra és nyugatos politikára van szükség. A küldöttgyűlés a 2018-as győzelem érdekében 9 pontban határozta meg a párt politikáját – olvasható a párt politikájáról és a 2018-as választási felkészülésről szóló határozatban.

Eszerint egy új alkotmány konszenzusos megalkotására kérnek mandátumot a választóktól. Szemléletváltást sürgetnek az oktatásban minden szinten, "több pénzt és szaktudást, kevesebb politikát" ígérnek. Alkalmassá szeretnék tenni az egészségügyi ellátást, a szociális juttatásokat és a nyugdíjrendszert a következő generációk támogatására, csökkentenék az egyenlőtlenségeket, újraindítanák a modernizációt és a polgárosodást. Az ellenzéki párt álláspontja szerint előtérbe kell helyezni a nyugati szövetségi politikát a "keletre tekintő onnan elnyomást és korrupciót eltanuló rezsimmel szemben".

Az Együtt lehetségesnek tartja a győzelmet, úgy látják, létre lehet hozni a mostani kormány leváltásához szükséges koalíciót.

Ugyanakkor a párt szerint ez csak akkor lehetséges, ha garanciát tudnak adni a választóknak arra, hogy "a kormányváltás egyben megújulást is hoz".

A határozat szerint a küldöttgyűlés arról határozott, hogy a megújulásért a párt önálló listát állít 2018-ban, mert szerintük csak így tudják bővíteni szavazótáborukat. Szintén állást foglaltak az ellenzéki jelöltek előválasztásáról: álláspontjuk szerint erre szükség van, "mert lehetővé teszi, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok". "Csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változtatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel" – írták.

Az Együtt határozata emellett egységes fellépésre sürgeti a parlamenti ellenzéket, hogy "az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási szabályokon".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez érdekes lesz. Főleg hogy a most kilépett Pápa Levente is új pártot tervez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Igaz még 2 év van a választásokig, de már elindult a szeletelgetés, vajon miért???
Hát csak azért mert mindegyik azt hiszi ő egyedül képes valamire, ezt kéne már a 100 ellenzéki pártocskának megérteni, egyedük ESÉLYETEK SINCS!!!
patyuka
"Önálló lista, ellenzéki jelöltek előválasztása, koalíció..."
Különcködés, 'mivagyunkazelsők', holott már a siker reményének megalapozásához is taktikai összehangoltság szükségeltetne...
Aki hallotta Sz. V. nyilatkozatát, már nyugodtan eshet is kétségbe - szándékolt képzavar -, mert a pökhendi, öntelt képzelgés, mások lekicsinylése... csakis torzsalkodáshoz, esztelen konkurenciaharchoz vezethet, és újfent rohadt nagy bukást "eredményezhet"!
Rózsika Hatházi
@patyuka: Én ma reggel hallottam. Ismétlés volt az ATV-én. Baloldali lévén,estem is kétségbe! Komolyan mondom, ezek nem normálisak!!!
Desischado
Széthúzás, összefogás helyett. Végünk van, de ha orbán marad hatalmon, én mezitláb is megyek, még nem tudom, hogy hova, de megyek! És nagyon félek, hogy ez lesz. Ezek semmiből sem tanulnak?!
evacica
Még mindig nem értik ezek a pártok, hogy egyedül nem megy!Most az országa fontos, vagy az, hogy a szemétdomb tetején ki kukorékol jobban? Nem értem én se őket, hogy tanult emberek és képtelenek felfogni, hogy ha nem fognak össze az erők szétforgácsolódnak, és marad ez a velejéig romlott korrupt banda a nyakunkon akik csak tönkreteszik az országot! Pártocskák! jó lenne már észhez térni, és az ország érdekeit figyelembe venni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.