Elküldték az első, aranyáron felújított hármas metró-szerelvényt az oroszok. Ezt nagy csinnadtrattával be is mutatták ma a BKV járműtelepén. Klíma, az sajnos nem jutott bele 219 millió euróért.

Az esemény előtt Bolla Tibor az MTI-nek elmondta, befejeződtek a szükséges tesztek, így a szerelvény az alagútban is megkezdheti a próbafutásokat. A tartampróbát üzemidőn kívül végzik majd, így az nem befolyásolja a metró utasforgalmi üzemét.

Klímára nem futotta – megjött az első metrószerelvény az oroszoktól

A BKV és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által felügyelt tesztsorozaton 15 ezer kilométert kell a szerelvénynek lefutnia hibamentesen, ezt követően kaphatja meg a típusengedélyt és indulhat meg a sorozatgyártás. Az orosz partner vállalása szerint a jármű jövő januárban szerezheti meg a típusengedélyt.

Klímára nem futotta – megjött az első metrószerelvény az oroszoktól

Bolla Tibor elmondása szerint a következő hónapokban két újabb szerelvény érkezik Budapestre, majd havi két újabb szerelvényt szállíthat le az orosz gyártó.

A metrók eredeti gyártója, a Metrowagonmash újítja fel a 222 kocsit 219 millió euróért (!), az utolsó szerelvény 2018 második felében érkezhet meg Budapestre.

Az utastérbe nem került klíma, mert Bolla Tibor elmondása szerint jelentős többletköltséggel járt volna.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nem értem miért lázonganak ezek a városi urak. Orbán is és Tarlós is tudja, hogy az alagútban nem süt a nap, tehát olyan nagy meleg sem lehet, ebből kifolyólag a klíma a metrókocsiban csak kidobott pénz lenne, inkább adják oda Garancsinak vagy Mészárosnak.
idppp
Rohadjanak el! Akik felelősek a túlárazásért, rendelésért soha nem fognak metróval utazni, nekik drága állami kocsi jár, sofőrrel, kékfénnyel! Kit érdekel, hogy a tömeg meg megdöglik a nyári kánikulában!
Perwool
Szófia hasonló "egységáron" nemcsak hogy vadi új szerelvényeket vesz, de az árba náluk belefért az ő új 3-as metróvonaluk kontrollrendszerének vásárlása és üzembe helyezése

hvg.hu/gazdasag/20160326_szofia_metrokocsi_felujitas_tarlos_3as_metro_metrowagonmash_siemens?ver=2&utm_expid=1324304-9.JvgK46VJQ96PBmQcdWWPlQ.1&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201603
yazo64
Majd pótolják a hiányosságot, a felcsúti csodavonaton is milyen frappánsan megoldották:)
Yoda69
219 millio Euro erre a szarra? Ez majd 70 milliard forint.
Rohadt mocskok. Ezt a penzt is elmutyiztatok. Logni fogtok.
Aki Én
Akkor mégiscsak felújított? Nemhogy kikérték maguknak a feltételezést, de egyenesen hazaáruló volt aki ezt a ,,hazugságot" állította.
Egyébként klíma itthon kerül bele, arra van csókos. Ki nem találnátok...

blog.atlatszo.hu/2016/06/a-meszaros-lorinc-fele-klimaceg-ujitja-fel-a-lehel-csarnokot/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.