Az október 2-ai népszavazástól való távolmaradásra buzdítja az embereket a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért, mert a népszavazás okafogyott – közölték a pártok képviselői kedd délután Győrben.

Bokros Lajos, a MoMa elnöke azt mondta, hogy nincs napirenden az Európai Unióban, hogy Magyarországra illegális migránsokat telepítsenek, kvótával vagy kvóta nélkül.

Másrészt a kérdés alaptörvénybe ütközik, mert ha lenne kötelező betelepítés, akkor az valójában Magyarország nemzetközi kötelezettségeit érintené, így a referendum kérdését nem is lehetne feltenni – tette hozzá.

A politikus beszélt arról is, hogy a népszavazás célja, hogy elterelje a kormány "rendkívül rossz" belpolitikájáról a figyelmet.

Szigetvári Viktor az Együtt elnöke arról beszélt, hogy bár vannak dolgok, amelyekről nem hasonlóan gondolkodik az Együtt, a MoMa és a PM, de a menekültválságról és a gyűlöletkampányról ugyanaz a véleményük.

A politikus meggyőződését fejezte ki, hogy Orbán Viktor vasárnap kudarcot vall, mert nem lesz érvényes és eredményes a népszavazás. Elmondta: a magyarok "nem fognak a gyűlöletkampánynak áldozatul esni", mert reményei szerint a Fidesz nem tudja rombolni az emberekben az EU megítélését.

A várható kudarc egyik jele, hogy a miniszterelnök az elmúlt hetekben egyszer sem állt ki az emberek elé nyilvános kampányrendezvényen – hangsúlyozta.

Az Együtt elnöke beszélt arról is, hogy több mint 15 millió forintot költenek a népszavazástól való távolmaradásra buzdító kampányukban. Az összeg egy részét az állampolgárok ajánlották fel.

Tordai Bence, a PM szóvivője szerint a Fidesznek nincs igazsága a kampányban, és ezt a kormánypárt tudja is. A PM most vasárnap az erőszakmentességért áll ki és azért, hogy az emberek utasítsák el a gyűlöletkampányt meg az arra épülő politikát – hangoztatta.

Hozzátette: "a Fidesz kizárólag hatalomféltésből, a hatalom szeretetéből táplálkozik".

A három párt képviselői a következő napokban együtt buzdítják az embereket a népszavazástól való távolmaradásra – jelentették be.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
persze hogy nem lesz kvóta, mert a nemek fognak győzni
...Bokros meg annyira belegörnyedt a butaságaiba, úgy néz ki mint Hókuszpók.
Veleda
Fölösleges pénzkidobás ez az egész. Kilóg a lóláb, a kormány kétségbeesett taktikázása csak úgy a látszat megőrzésére, hogy náluk minden rendben van.
varrólány
@Csizmás Kond: Most már csak az a kérdés hogy a női nem ,vagy a férfi nem ?:)
Csizmás Kond
@varrólány: ...ha a női nembe belefér a férfinem akkor mindkettő...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.