Harangozó Tamás szocialista politikus reálisnak tűnű becslése szerint jelenleg 15 milliárdra rúghat az az összeg, amit a kormány eddig a kvótareferendum népszerűsítésére eltapsolt – írja az Átlátszó. Ez a 15 milliárd nem tartalmazza a népszavazás megrendezésének költségeit.

Harangozó közbeszerzési adatokból és részlegesen teljesített adatigénylések alapján számolta ki a 15 milliárdot. Ez az összeg a brit uniós kilépésről szóló népszavazás kampányköltségeit már most meghaladta, a Brexit-kampány ára ugyanis 400 forintos átlagos forintárfolyamon számolva is

csak 13,2 milliárdra rúgott.

Ha a két ország néhány adatát összevetjük, kiderül, hogy Magyarország lakossága 9,9 millió fő, ennek kevesebb, mint 1,5%-a külföldi állampolgár, Nagy-Britanniáé 64,1 millió fő, ebből 12,5% a külföldiek aránya. A brit fejenkénti GDP a magyarnak több mint másfélszerese.

Nincs kizárva, hogy a Brexit-szavazás is arról szólt, hogy az idegengyűlölet minden eddiginél erősebb felkorbácsolásával szerezzen a politikai elit saját kudarcait is leplezve némi politikai tőkét,

de magyar léptékkel mérve szinte alig volt benne kampánypénz

- olvasható a cikkben

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A kvóta népszavazás a főpróba. Az egész arról szól, hogy hány embert lehet hazugságokkal csőbe húzni 2018-ban. Mivel a baloldali riogatás (ami sok szavazatot hozott 2010-ben és 2014-ben) kifulladt, újabb ellenséget kellett találni. Az egyébként nem sikeres Fideszes hatalomból származó flusztráltságot a Fidesz a magyarban amúgy is meglévő idegengyűlöletre szabadítja (ez nem nehéz, mivel a magyar a saját fajtáját is utálja). Az EU már nem akar kötelező kvótát, de ezt a Fidesz a saját győzelmének könyvelteti el a sunyi, alattomos kommunikációjával. Ehhez persze kell sok olyan ember, akinek megmondja a kormány, hogy mit gondoljon. Akinek saját gondolata van azt nehéz megetetni, de most ők kevesen vannak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kovács Gizella
@Pálinkafőző Rézüst: De ezek szeretnek bent tartózkodni ...
Pálinkafőző Rézüst
@Kovács Gizella: ezért nem röpköd össze-vissza a kis szakadtgumi...
anka
@Kovács Gizella: @Pálinkafőző Rézüst: - de hát ott van a komfort zóna..., nem értitek? :D
Desischado
@human: Adj az ég, hogy igazad legyen! Majd meglátjuk hétfőre, menyi a birka állás abszurdisztánban!
Borsodi
Egy ilyen gazdag országban ez megengedhető! Nálunk mindenre van pénz főleg a hatalom megtartására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.