Varju László alelnök a 444.hu cikkére hivatkozva közölte: Győrújfalu polgármestere azzal fenyegetőzik, hogy

a jövőben akkor kapnak majd uniós forrásokat a kormánytól, ha a vasárnapi népszavazáson nemmel szavaznak.

Nehéz megítélni, hogy ez kétségbeesést vagy politikai szándékot takar, de az felháborító, hogy a kormány magyar települések és vállalkozások fejlesztésére szánt uniós forrásokat a Fideszhez való hűség alapján akar elosztani – fogalmazott, hozzátéve: ez nem csak a demokratikus jogállami működéssel megy homlokegyenest szembe, hanem az uniós szabályokkal is.

A Demokratikus Koalíció minden fideszes pénzosztást ki fog vizsgálni Magyarországon – mondta a politikus, aki felháborítónak nevezte, hogy csak az juthat EU-s pénzekhez, aki támogatja a kormány EU-ellenes propagandáját.

Varju László a DK nevében arra kért mindenkit, hogy ne engedjen a Fidesz zsarolásának, fenyegetőzésének, és távolmaradással tegye érvénytelenné az álnépszavazást.

Az ügy miatt Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
MIre ebből lesz valami az Eu ban már rég vége lesz a szavazósdinak.
Zeta
@Hellcat: Talán a Magyar Eu- tagságnak is. Ezzel is, és sok mással is riogatnak a polgármesterek főleg közmunkásokat, a migránsok beköltözésével. Nem számít, hogy nincs lakható ház!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.