Az Egyenes Beszédben kérdezték arról a Józsefvárosi polgármestert – aki egyben a Fidesz budapesti elnöke –, mit szól ahhoz a két cikkünkhöz, amikben névtelenséget kérő közalkalmazottakra hivatkozva arról írtunk, hogy minisztériumokban és önkormányzatokban is munkaidőben a Kubatov-lista végighivogatására, az állampolgárok Fidesz-KDNP pártlogós útmutató szerinti győzködésére utasítanak hivatali alkalmazottakat. Ez a gyakorlat elég nyilvánvalóan ellentmond annak a jogállami alapelvnek, miszerint a közhivatalnokok nem egy pártnak, hanem a jogszabályoknak engedelmeskednek, de persze konkrét törvények is tiltják, hogy hivatalnokokat pártok bármire is utasítsanak. És itt jön Kocsis: „Alapvetően, ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak alkalma van arra, hogy részt vegyenek abban. Ha ehhez kommunikációs támpont kell, nem tartom olyan durva dolognak.”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A 2018-as választáskor felesleges lesz kampányköltség plafont emlegetni. Orbánék minden adó fizető pénzéből fognak kampányolni és nem fogják sajnálni az "alkotmányos költséget" sem a haveroktól.
namihami
Minisztériumi és önkormányzati dolgozók telefonon agitálnak munkaidőben? A munkájuk helyett?
Ki gondolta volna? Micsoda meglepetés?
Béla333
A hisztéria, a hazugság, a manipuláció karmesterei már a mi pénzünkből eltartott közalkalmazottakat is bevetik a hülyítésünkre!
Mocskos szemét banda!
kiscsillag66
Próbálna valaki az ellen oldalról munkaidőben riogatni! Undorító azzal a sliccgomb szemével!
Hellcat
@human: Az attól függ...ha most sikeresen átmegy a szavazás...azaz össze tudják csalni ami nekik kell, akkor nem biztos hogy annyi pénzt elvernek kampányra...Ó mit is beszélek...hiszen a kampánnyal is a haverok zsebét tömik...Bocs igazad van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.