A vasárnapi népszavazáson 4 136 313 választópolgárnak kell érvényesen szavaznia ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség. A névjegyzék péntek 16 órakor lezárult, a névjegyzékben 8 272 625-en szerepelnek. Orbán Viktor a napokban több helyen is arról beszélt, hogy nem számít a népszavazás érvényessége, az a lényeg, hogy nemek többségben legyenek. A Katolikus Rádióban például azt mondta, inkább érzelmileg van jelentősége annak, hogy érvényes lesz-e a vasárnapi kvótareferendum. A nemek többsége nagy valószínűséggel meglesz, az érvényesség azonban erősen kétséges.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A Katolikus Rádióban például azt mondta, inkább érzelmileg van jelentősége annak, hogy érvényes lesz-e a vasárnapi kvótareferendum. "

Ha érzelmi életet szeretne élni O.V., akkor ahhoz nem kell 15 milliárdot elpacsizni!
A Fideszes bagázsnak lehet visszatenni a lopott pénzből a közösbe!
colibri
Totális győzelem?! Na más se, hiányzik ide! Most én mondom, hogy álom, álom, édes álom...
ugye Lázárjános?
bencemacska
Ha hárman mennének el összesen szavazni, azt is győzelemnek magyaráznák g...ék!!!
Nem lehet a "VEZÍR" vesztes. Neki mindig győzni kell, különben hullanak a fejek, és csökken az apanázs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.